71 yaşındaki Halis Toprak"ın 17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade ile evlenmesine sanat dünyasından ilk tepki Nükhet Duru"dan geldi: Bu bir evlilik değil, satın almadır. Babası kızını boğaz tokluğuna satmış. Bu olay Üzmez olayı"nın meşru hali!

Sarıkamış"daki tesislerinde çalışan hizmetlisinin 17 yaşındaki kızıyla evlenen 71 yaşındaki Halis Toprak"a köşe yazarlarının başlattığı eleştiri yağmuruna sanat dünyasından da destek geldi. Toprak"ın kendinden 54 yaş küçük bir kızla nikah kıymasının bir evlilik değil ”satın alma“ olduğunu söyleyen Nükhet Duru, VATAN"a olayla ilgili tepkisini anlattı: ”Bu ülkede erkek egemenliği ve satın alma halen devam ediyor. Köy yerinde veya şehir yerinde olması bunu değiştirmiyor. Hiç kimsenin de bu evliliği bir aşk evliliği olarak gördüğünü sanmıyorum. Kimse bunun aşk olduğuna inanmıyor. Bu bir satın almadır. Herkesin kendisine biçtiği bir paha vardır. Babası da kızını boğaz tokluğuna sattı. Kadın cinsi hala hakaret görmekte. Bu da beni üzüyor. Bir insan 17 yaşındaki kızını nasıl 71 yaşındaki biriyle evlendirir? Benim tepkim daha çok kızın babasına ve kabul görmüş bu sisteme. Bu evlilik bana göre Hüseyin Üzmez olayının meşru olanıdır. ”

"Yaşlı adamla ben ne yaparım"

Nazlıcan Tağızade"nin Antalya"da huzurevinde kalan babası İsmet Tağızade, kızının evliliğiyle ilgili çelişkili açıklamalarına devam etti. İşte Tağızade"nin VATAN"a yaptığı açıklamalar:

* Ayrı yaşadığım eşim, kızıma Halis Bey"in evlilik teklifini söylemiş. Kızım da “Anne o yaşlı adam benim ayağıma niye geliyor, ben onunla ne yapacağım” diyor. Fakat annesi kızıma “senin tahsilini karşılayacak, seni okutacak” diyerek ikna etmiş.

* Kızım evlendi fakat hala ona Halis Bey diye hitap ediyor. Bir türlü alışamadı. Zaten ben daha onların karı-koca ilişkisi içinde olduğunu sanmıyorum. Kızımın sıkıntısı ve korkuları var. Bu yüzden hala annesi ve kız kardeşiyle yatıyordur, onlar birbirlerinden ayrı uyamaz. Ayrıca Halis Bey çok canlı diri gibi görünüyor ama aslında öyle olduğunu tahmin etmiyorum.

* Onlardan hiçbir şey istemiyorum. Ben hepsinden daha kötü durumdayım. By pass ameliyatı oldum. En büyük isteğim emekli olmak. Emekli olabilmem için 3 bin 500 TL"ye ihtiyacım var. Bunun dışında bir ihtiyacım yok.