ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı. Prof. Dr Öner Şavk, ADÜ Tıp Fakültesi"nin uzmanlık eğitimi almak isteyen genç hekimlerin tercih ettiği üniversiteler arasında ilk sıralara yerleştiğini söyledi. Fakültenin uzmanlık eğitiminde usta-çırak ilişkisine dayalı geleneksel eğitim modeli dışına çıktığına işaret eden Şavk, uzmanlık öğrencisinin ihtiyaçlarına yönelik verilen eğitim ile büyük beğeni topladıklarını ifade etti.

Türkiye"de uzmanlık eğitimini ADÜ Tıp Fakültesi"nden almak isteyen öğrenci sayısının sürekli artmakta olduğuna işaret eden Şavk, “Burada uzmanlık yapma şansını yakalamış öğrenciler, eski sistemden farklı olarak poliklinik yapıp ameliyatlara girmenin yanı sıra derslere girip sınavlara tabi tutularak maksimum donanımla mezun ediliyor. Tıp etiğine uygun deontolojik kuralları benimsemiş, donanımlı, öz güveni yüksek, toplum ve fert sağlığını korumayı amaç edinmiş hekimler yetiştirme misyonundaki fakültemiz, Türkiye"de entegre eğitim sistemini benimseyen ilk fakültelerden birisi durumda. Bu eğitim sitemi ile klasik eğitim sisteminin dışına çıkarak; yatay ve dikey olarak entegre ettiğimiz müfredat ile temel tıp bilimleri ile klinik ders ve uygulamalarını kombine etmeyi başardık. Bu sayede Türkiye"de emsal fakültelere göre ayrıcalıklı eğitimi ile dikkat çekiyoruz. Amaca yönelik eğitim vererek birbirleri ile ilişkili olan branşları bir araya getiriyor ve böylece daha çok sentez yapan, vakaya odaklı öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI 20 KAT ARTTI

ADÜ Tıp Fakültesi"ne ilk öğretim elemanının 1993 yılında atandığına işaret eden Prof. Dr. Öner Şavk, “ADÜ Tıp Fakültesi, 13 yıl boyunca kesintisiz olarak çıktığı eğitim yolunda başarıları ile ses getirerek ilerliyor. 1998 yılında 28 lisans, 6 uzmanlık öğrencisine eğitim veren fakültemiz, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 537 lisans, 176 uzmanlık öğrencisine eğitim vererek 10 yılda eğitim verdiği öğrenci sayısını 20 kat artırdı. 1996 yılında poliklinik ve laboratuar hizmeti verilmeye başlanan ve 1997 yılında 70 yatak kapasitesi ile yatan hastalara hizmet vermeye başlayan fakültemiz; tüm cerrahi ve dahili anabilim dallarıyla yeni açılacak hastanesinde 596 yatağı ile hizmet vermeye hazırlanıyor” diye konuştu.
ADÜ Tıp Fakültesi"ndeki eğitim kadrosunun da güçlendiğinin altını çizen Şavk, şunları söyledi: “Eğitim kadrosunu da her geçen yıl güçlendiren Tıp Fakültemiz, çoğu yurt dışında eğitim görmüş 58"i profesör, 48"i doçent, 49"u yardımcı doçent ve 2 uzman ile eğitim veriyor. İlk olarak Fizik Tedavi, Ortopedi, Anestezi branşları ile tıpta uzmanlık eğitimi vermeye başlayan fakültemiz, bugün 35 ayrı anabilim dalında uzmanlık eğitimi veriliyor”