Makine Mühendisleri Odası Nazilli ilçe Temsilciliğinin açmış olduğu ''Enerji kimlik belgesi uzmanı'' eğitimi sona erdi.
Eğitimin son gününde Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, eğitime katılanlarla birlikte ders dinledi. Eğitimin sonunda eğitime katılanlara belgeleri verildi.
Makine Mühendisleri Odası Nazilli Şubesi Başkanı Mustafa Akkaya, ''Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayımlanan yönetmelik uyarınca, 01 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeni yapılacak konut ve benzeri yapılarda projelendirilen yapı adına düzenlenmiş enerji kimlik belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir. 2017 yılına kadar yaklaşık 9 milyon mevcut binaya ve geçen yıl inşa edilen yaklaşık 100 bin bina için düzenlemesi yapılacaktır. 10 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan tebliğ gereğince Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca eğitici kurum olarak Makine Mühendisleri Odası yetkilendirilmiş olup, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Nazilli Şubesi'nce, 'Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı' eğitimi 13 Ocak 2011 tarihinde Nazilli Belediyesinin katkılarıyla Belediye Meclis Salonunda verilmeye başlanmış ve bugün sona ermiştir'' dedi.
Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nin ayrıca, yetkilendirilen uzmanlar tarafından düzenlenen Enerji Kimlik Belgeleri ile ülke genelindeki bina envanterinin oluşmasını ve güncel tutulmasını, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılmasını da amaçladığını kaydeden Akkaya, ''Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı olarak görev yapacak olanlara ısı yalıtımı, ısıtma tesisatı ve sıhhi tesisat alanlarında enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi, çevrenin korunması, binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırılması, yalıtım özellikleri ile ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi konularında bilgilendirmede bulunulmuştur. Ancak enerji kimlik belgesi uzmanlarının bu alanda çalışabilmeleri için belgelendirilmeleri sağlanmıştır'' diye konuştu.