Emekli Kurmay Albay Mesut Ülker: Sanıyorum hükümetin aldığı bu kararda sadece özel harekat timlerini değil, belki askerleri de kapsayacak. Bu, terörle mücadeleyi daha verimli hale getirecektir. Hem hukukun içinde hem de daha küçük ve vurucu gücü yüksek timlerle bu işin yapılması gerekiyor. 3 ay eğitim almış askerlerle bu konunun başarılamayacağı görülüyor. Başka seçenek yok. İstihbarat da çok büyük önem taşıyor. Polisin de devreye girmesiyle istihbarat birimleri de operasyonlarda daha etkin rol oynayabilir. 
 
Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin: Polis, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesinde eskiden olduğu gibi tamamlayıcı unsur olabilir. Yeniden görev verilmesinin terörle mücadeleye çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Onların çok önemli bir birikimi vardı. Profesyonel oldukları için daha tedbirlilerdi. Yeniden bu sisteme dönülmesi, terörle mücadelede bunların kullanılması bir ihtiyaçtır. 
 
Eski MİT’çi Prof. Dr. Mahir Kaynak: Terörü ordu birlikleri değil kurulacak olan özel birlikler bitirebilir. Özel birlikler küçük çatışmalar için, askerler geniş çaplı çatışmalar için eğitilmiştir. 1990’daki özel timlerin yanlış olan tarafı ideolojik açıdan milliyetçi olmalarıydı. Bu tarz özel birliklerin ideolojisi olmaması gerekir. Bu birlikler etkili olarak kullanılırsa terör böyle sona erdirilir.
 
HABER: Lütfi DOĞAN-BUGÜN GAZETESİ