Türkiye'yi sarsan cinayetin faili Garip-oğlu, 18 yaşından küçük olması nedeniyle polis tarafından sorgulanamadı. Savcılığa ifade vermeden önce ise yaklaşık dört saat uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarıyla görüştü.

4 kişilik uzmanlar heyeti, Cem Garipoğlu ile yaptıkları görüşmeleri rapor haline getirip İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Raporda dikkat çeken en önemli unsur, Cem Garipoğlu'nun kendisini hukuki olarak zora sokacak her soruya ustaca yanıt vermesi oldu. Bu noktadan hareket eden uzmanlar, Garipoğlu'nu 'Çok zeki ve kontrollü' olarak tanımladı.

CİNAYETLE İLGİLİ HİÇ AYRINTIYA GİRMEDİ

Uzmanlar, Garipoğlu'na yönelttikleri sorular ve buna verilen yanıtlarla ilgili olarak rapora, 'Dolaylı ve teknik sorulardan bir kısmının hukuki süreçte aleyhine kullanılabileceğini zekice ayırt etti ve bu sorulara kendisini zora sokmayacak kontrollü yanıtlar verdi' diye yazdı.

Cem'in teslim olmadan önce hukuki olarak hazırlanmış olduğuna da vurgu yapan uzmanlar, olay günü ile ilgili hiçbir şey anlatmadığının ve hiçbir ayrıntıya girmediğinin altını çizdi.

Raporda ayrıca, Garipoğlu'nun 'çok soğukkanlı' olduğuna yer verildi.

ESKİDEN TRAVMA VE İSTİSMAR YAŞAMADI

Uzman heyet, Cem Garipoğlu'na cinayet öncesi hayatında herhangi bir travma ya da cinsel istismar olup olmadığına yönelik sorular da sorduklarını, aldıkları yanıta göre böyle bir sorun yaşamadığını anladıklarını kaydetti.
Garipoğlu, mahkemede de cinsel istismara yönelik sorulara rapordaki gibi yanıt vermişti./vatan