Türk Nöroloji Derneği'nin (TND) düzenlediği "50. Ulusal Nöroloji Kongresi"nde konuşan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babür Dora, "Türkiye'de nüfusun yüzde 45'i baş ağrısı çekiyor. Diğer bir ifadeyle her 2 kişiden birinin başı ağrıyor" dedi. 
İnsanların hayatlarının yüzde 3'ünü baş ağrısıçekerek geçirdiğini belirten Dora, "Baş ağrısının en önemli nedeni migren. Bunun dışında stres ve yorgunluk da baş ağrısına neden oluyor.

Türkiye'de baş ağrısı nedeniyle adeta leblebi gibiağrı kesici tüketiliyor. Günde 5-10 tane ağrı kesici kullanan var. Oysa ağrı kesicilerin kendisi de çok sık kullanılırsa, bağımlılığa ve ağrıya neden olur. Bunun dışında mide ve böbrek hastalıkları ortaya çıkabilir. Haftada ikiden fazlaağrı kesici kullanmamak gerekiyor" dedi.

Kongre kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan TND Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ersin Tan, beyin damar hastalıklarının Türkiye'de ölüme neden olan hastalıklarda ikinci, sakat bırakmada ise birinci sırada geldiğini söyledi. Türkiye'de yaklaşık 400 bin Alzheimer, 750 bin epilepsi, 100 bin parkinson, 30 bin civarında da MS hastası bulunduğunu bildiren Prof. Dr. Tan, "İstatistikler, hayatımız boyunca bir kez epilepsi (sara) nöbeti geçirebileceğimizi gösteriyor. Amacımız, nörolojik hastalıklar giderek artarken sağlıklı yaşlanmak. Sağlıklı beyin sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurdur. Beynimizin bir yedeği yok. Yapay kalp var ama yapay beyin yok. Beyinsiz kalmamak için beynimizi korumamız gerekiyor. Bu nedenle yılda bir kez nöroloğa gidilmesini öneriyoruz" diye konuştu.