Sertifika törenine Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı Genel Müdürü ve Zeytin Dostu Derneği Aydın Temsilcisi Ülkü Ülgen ve davetliler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, 127 başvurunun bulunduğu panele katılacak 70 kişinin seçimle belirlendiğini söyledi. Çine Belediyesi olarak tarıma ve özellikle zeytin ve zeytinyağı üretimine büyük önem verdiklerini belirten Aydın, “Bilinçsiz yapılan üretim nedeniyle ülkemizin yağlarının büyük bir bölümü tadım kriterine uymamakta. Bu nedenle de tebliğ yürürlüğe girdiğinde, tadımı bilinmeyen yağlardan dolayı pek çok firmamızı teknik ve ticari engeller beklemektedir. Tadım eğitimini almış olan bir kişi, zeytinyağının tadına bakarak, zeytinin cinsinden, üretimde kullanılan ekipmanın özelliklerine, yağın saklama koşullarından ambalaj hatalarına kadar her türlü konuda bilgi sahibi olabilmektedir. Bu özelliklerle de üretim aşamasında yapılan tüm hataların minimuma indirilmesini sağlamaktadır” dedi.

Tadım uzmanlığının ihracatta giderek zorunluluk haline gelmekte olduğunu savunan Başkan Aydın, şunları söyledi: “Bu nedenle zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın tadım konusunda kendilerini geliştirmeleri ve ihracatta yaşanabilecek teknik engellerin önüne geçebilmeleri için Çine Belediyemiz de başta Çine halkı olmak üzere zeytin ve zeytinyağına gönül veren herkese hizmet amacıyla Tadım Panelisti Eğitimi"ni organize etti”

Yapılan konuşmaların ardından Ankara, Antalya, İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın illerinden gelerek Zeytinyağı Tadım Paneline katılan 70 kişiye sertifikaları Kaymakam Cantürk, Başkan Aydın ve protokol üyeleri tarafından verildi.