Kredi kartı dolandırıcılığı mağdurlarından birisi de Trabzonlu Gürol Atalay oldu. Atalay, bir bankadan aldığı ve bir yıldan fazla süredir kullandığı kredi kartının son ekstresindeki borç toplamını görünce şok yaşadı. Kendi harcamalarına göre 150 TL civarında hesap bekleyen Atalay’a 955.54 TL borcu olduğu bildirildi. Atalay, ekstresini incelediğinde ise 4’ü aynı günde olmak üzere kredi kartından 6 defada toplam 814.91 TL'lik bilgisi dışında harcama yapıldığını gördü. 

Ekstredeki bilgilere göre nereden yapıldığı belli olmayan alışverişlerde özellikle internetüzerinden satılan bazı zayıflama ve diet ürünlerinin alındığı görülüyor. Atalay’ın, kredi kartıyla bilgisi dışında yapıldığını söylediği harcamaların ise kendisinin internet üzerinden alışveriş yaptığı tarihin hemen ertesi günü başlamış olması dikkat çekiyor. 

Hemen bankaya gidip kartını iptal ettirdiğini ve itiraz başvurusunda bulunduğunu ifade eden Altay, Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu. Daha önceki yüksek tutarlı harcamalarından bankasının doğrulama için kendisine mesaj gönderdiğini iddia eden Altay, kartsız olarak internet üzerinden bir defada 199.99 TL harcama yapılan bilgisi dışındaki harcamalarda ise hiç bir uyarı mesajı gelmediğini savundu. Kredi kartı kullanıcılarına internet alışverişlerinde dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Altay, olayı aydınlatmak için banka ve adliye nezdinde her türlü hakkını arayacağını bel