12 kişiyi gözaltına alan polis, bara yapılan silahlı baskında kullanılan "Uzi" marka otomatik silahı bulamadı.

Çoğunlukla geçimlerini hırsızlık yaparak sağlayan, kamuoyunda "Aybeyler Çetesi" olarak bilinen ve liderliğini 2 ay önce cezaevinden çıkan "Maho" lakaplı Mehmet S. A."nın yaptığı çetenin üyeleri, cezaevindeki üyelere maddi destek sağlamak için işyerlerinden haraç aldıkları istihbaratı üzerine, teknik takibe alındı. 2 aydır takip edilen çete üyeleri, 9 Mart gecesi Beyazevler Mahallesi"ndeki bir bara da silahla haraç baskını yaptı.

Müşteriler eğlendiği sırada içeri giren çetenin 8 üyesi, kadınları dışarı çıkarttı, çıkmak istemeyenleri ise içeride bir araya topladı. Bu sırada kendilerine karşı gelen işletmeci ile çalışanları tartaklayan çete üyeleri, aldığı alkolün de etkisiyle kendilerine karşı çıkan bir erkek müşterinin başına tabanca dayadı, araya girmek isteyen bir kadını da tartakladı. Tepkilerin artması üzerine çetenin diğer üyeleri de üzerlerindeki tabancaları çekti. 18-20 yaşlarındaki bir kişi de, montunun arasına gizlediği "Uzi" marka otomatik silahı çıkarıp, tehditler savurdu. Yaklaşık 10 dakika boyunca terör estirip, bardaki onlarca kişiye korku dolu dakikalar yaşatan çete üyeleri, istediklerinin yerine getirilmesini, aksi takdirde bir dahaki gelişlerinde içeride canlı bırakmayacakları tehdidinde bulunarak oradan ayrıldı. Silahlı baskın, barın güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Bu görüntüleri de izleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Denizli, Mithatpaşa ve Gürselpaşa mahallelerindeki adreslere yaptıkları baskınlarla çeteyi çökertti. Polis ve karşı grupların baskınlarına karşı sokak lambalarını kırıp, karartma uygulayan çete üyelerine yönelik operasyona Özel Harekat Timi de destek verdi. Bu polis, operasyonlarda toplam 6 tabanca, 2 av tüfeği, bu silahlara ait mermi ve şarjörler ele geçirdi, 12 kişiyi de gözaltına aldı. Bardaki baskın sırasında kullanılan "Uzi" marka tabanca ise ele geçmedi.

Haraç almak amacıyla 1 yaralama, 3 işyeri kurşunlama, 2 adam kaçırma ve işkence yapma suçlarını işledikleri ileri sürülen çete lideri Mehmet S. A. ile çete üyeleri Özgür K., Cemil A., Ekrem A., Ercan G., Mehmet Ali Ö., Ekrem B., Erdal E., Ömer G., İdris E., Levent D. ile Ekrem K., "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, bu örgüte üye olmak, yağma, silahla adam yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi.

Aybeyler Çetesi, 2000"den bu yana faaliyet gösteren, Tarık Ç. liderliğindeki hırsızlık çetesinin üyeleriyle de hırsızlıkta bölge tartışması nedeniyle anlaşmazlığa girmiş, iki grubun arasında yaşanan farklı tarihlerdeki çatışmalarda her iki gruptan 10 kişi öldürülmüştü.

Hürriyet