Gölbaşı'ndaki kazı durduruldu. Topraktan Uzi mermileri de çıkarılırken, çıkarılan silahların el bombalarının seri numaralarının silindiği ifade ediliyor. Silahlar 5-6 ay önce gömülmüş.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Gölbaşı ilçesi girişindeki bir arazide polis tarafından yapılan arama çalışması sona erdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide başlattığı silah ve mühimmat arama çalışmaları sona erdi.

Yapılan çalışmalar nedeniyle kurulan güvenlik çemberi kaldırıldı. Güvenlik şeridi nedeniyle yol kenarından görüntü alan basın mensupları, çalışmaların tamamlanmasının ardından kazı alanına girerek, görüntü çektiler.

Arama çalışmaları sırasında 2 lav silahı, 10 el bombası ve çok sayıda mermi bulundu. Mermilerin, 9 milimetre çapındaki tabancalara ve Uzi olarak bilinen otomatik tabancaya ait olduğu, el bombaları üzerindeki seri numaralarının bazı bölümlerinin tahrip edildiği öğrenildi.

Mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca inceleneceği, inceleme tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilerek dosya kapsamına dahil edileceği kaydedildi.

Ancak başka bölgelerde aramaların yapılabileceği belirtiliyor.

Bulunan silah ve patlayıcılar İstanbul'a götürülecek. Bulunan silahların 5-6 ay önce gömüldüğü sanılıyor.


HABER 7