DANİMARKA'da golf okulundaki arkadaşlarıyla birlikte Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ne gelen 17 yaşındaki Nicolai Pyndt Anderson, golf oynarken yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı.

DANİMARKA'da golf okulundaki arkadaşlarıyla birlikte Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ne gelen 17 yaşındaki Nicolai Pyndt Anderson, golf oynarken yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı. Danimarkalı genç, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.
Danimarka'nın Fyn adasının güneyindeki Oure Sport & Performance okulunda golf eğitimi alan 17 yaşındaki Nicolai Pyndt Anderson, 59 arkadaşıyla birlikte golf okulunda öğrendiklerini tatbik etmek için 22 Şubat'ta Antalya"ya 14 günlük golf turuna geldi. Grupla birlikte Belek Turizm Merkezi'ndeki Adora Golf Otel'e yerleşen Anderson, geçen cuma günü ise Robinson Golf Club'e geldi. Saat 17.00 sıralarında yağış altında arkadaşları ile golf oynayan Anderson'un üzerine yıldırım düştü. Yere yığılan Anderson, ambulansla Serik ilçesindeki Özel Aspendos Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye geldiğinde kalbinin durduğu belirlenen Anderson, yapılan müdahaleyle yeniden hayata döndürüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Danimarkalı genç, hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Nicolai Pyndt Anderson'un durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.
Oure Sport & Performance Okulu Müdürü Oure Ole Hjorth “Öğrencilerimizi golf sporunda öğrendiklerini tatbik etmeleri için Antalya"ya götürdük. Cuma günü golf oynarken söz konusu öğrenciye yıldırım çarptı. Sahada öğrenciler ve öğretmenleri ile ambulans gelinceye kadar kalp masajı yaptık. Daha sonra en yakındaki hastaneye kaldırdık. Şu anda birşey söylemek için erken” dedi.
Yıldırım çarpan gencin arkadaşlarına psikolojik destek vermek için Danimarka'dan Antalya'ya 3 psikologun geldiği belirtilirken, gencin anne ve babasının da çocuklarını görmek için Antalya"ya uçtukları kaydedildi.