Space Expedition Curacao (SXC) adlı şirketinin başlattığı uzay yolculuğunda Türkiye’den ilk biletin sahibi Les Ottomans otellerinin sahibi olan Ahu Aysal Kerimoğlu oldu. Uzay yolculuğunu gerçekleştirecek şirketin sahiplerinden Michiel Mol, Türkiye satış temsilciliğini üstlenen VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Kerimoğlu, küçüklüğünden beri en büyük hayalinin uzaya çıkmak olduğunu söyledi.

Ticari uzay uçuşlarının öncülüğünü yapan SXC, VIP Turizm işbirliğinde Türkiye’den de müşteri kabul etmeye başladı. Türkiye’den satılan ilk biletin duyurusu ve uzay yolculuğunun tanıtımı SXC ortaklarından ve aynı zamanda CEO’su olan Michiel Mol ve VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu tarafından Çırağan Sarayı’nda yapıldı. İnsan hayatını değiştiren uzay yolculuğunun biletlerini Türkiye’den satan ilk Türk acentesi olmaktan son derece memnun olduğunu belirten Pirinçcioğlu, uçuşların şu aşamada üst gelir grubunu hedeflese de çok yakın bir zamanda yaygınlaşacağını söyledi. Şu ana kadar 60 kişinin uzay bileti aldığını hatırlatan Pirinçcioğlu, “Türkiye’den ilgi var. Ama ilk kontratı Ahu hanımla yaptık. İlk yüze girmek için daha 39 bilet var. İlk yıl için 300 sefer yapılması planlanıyor. Bir pilot ve bir yolcu olacak.” diye konuştu.

Şirketin ve uzay uçuşlarının tanıtımı SXC CEO’su Michiel Mol tarafından yapıldı. Sinevizyonun izlenmesinin ardından yolculuk hakkında bilgi veren Mol, uçuşların biri yolcu ve biri pilot olmak üzere 2 kişilik uçaklarla yapılacağını ve toplam yolculuk süresinin bir saat olarak hedeflendiğini söyledi. 100 kilometre yükseğe çıkılarak yolcuların astronot ünvanı alacağını kaydeden Mol, havada yaklaşık 6 dakika kalınacağını ifade etti. Uçakların teknik donanımları ve uçuşlar hakkında bilgi veren Mol, bilet fiyatlarının 95 bin dolar olduğunu ve şu ana kadar 60 kişinin bilet aldığını hatırlattı. 100 kişiyi doldurduktan sonra bunların arasında kura çekilerek uzaya ilk çıkacak ismin belirleneceğini belirten Mol, uçuşların 2014 yılında yapılacağını söyledi.

Tanıtım ve konuşmaların ardından Türkiye’den ilk uzay talihlisinin anonsu yapıldı. Alkışlar arasında salona giren Ahu Aysal Kerimoğlu, duygularını anlattı. Aynı zamanda Les Ottomans otellerinin sahibi olan Ahu Aysal Kerimoğlu, yaşadığımız sürece her zaman hedeflerimizin olması gerektiğini dile getirerek, “Hedefimiz hep ileriye olmalı ben zaten bir gezginim. Şimdi önümde çok güzel bir imkan açıldı. O da uzaya gitmek, bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Yani benim hayatta hiç ir şeyden korkum yok. Hiçbir zamanda düşünmedim, ‘giderim dönemem’ diye. Şurdan Taksim’e giderken bile dönemeyebilirsiniz. Böyle bir heyecan luzumsuz. Bu yapacağım işten çok çok mutluyum.” dedi. İlk etapta sağlık testlerinden geçeceğini belirten Kerimoğlu, sağlık testleri olumlu geçerse bir süre sonra eğitim için Hollanda’ya geçileceğini ifade etti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kerimoğlu, “Küçüklüğümden beri hep hayalim vardı, uzaya gitmek isterdim. Hatta imkanım olsa uzayda kalmak dahi istiyorum. Çok enteresan bir deneyim. İmkanı olan herkesin denemesini isterim.” şeklinde konuştu.