Uzay yolculuğunu gerçekleştirecek şirketin sahiplerinden Michiel Mol, Türkiye satış temsilciliğini üstlenen VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Kerimoğlu, küçüklüğünden beri en büyük hayalinin uzaya çıkmak olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 60 kişinin uzay bileti aldığını hatırlatan Pirinçcioğlu, bu uzay seyahatinin ilerde herkesin bütçesine uygun ve daha yaygın bir hale getirileceğini söyledi. wpirinçcioğlu,"Türkiye'den ilgi var. Ama ilk kontratı Ahu hanımla yaptık. İlk yüze girmek için daha 39 bilet var. İlk yıl için 300 sefer yapılması planlanıyor "diye konuştu. 100 kilometre yükseğe çıkılarak yolcuların astronot unvanı alacağını kaydeden Mol, havada yaklaşık 6 dakika kalınacağını ifade etti.

İMKANIM OLSA UZAYDAN GERİ DÖNMEM

Ahu Aysal Kerimoğlu da, yaşadığımız sürece her zaman hedeflerimizin olması gerektiğini dile getirerek, "Hedefimiz hep ileriye olmalı ben zaten bir gezginim. Şimdi önümde çok güzel bir imkan açıldı. O da uzaya gitmek, bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Yani benim hayatta hiç bir şeyden korkum yok. Hiçbir zamanda düşünmedim, 'giderim dönemem' diye. Şurdan Taksim'e giderken bile dönemeyebilirsiniz. Hatta imkanım olsa uzayda kalmak dahi istiyorum. Çok enteresan bir deneyim. İmkanı olan herkesin denemesini isterim." şeklinde konuştu.