Arınç, muhalefetin seçim vaatlerini anlatırken, Uzan’ı da andı: Cem Uzan ve partisi vardı. Ekmek arası dönerlerle şarkıcı Gülben’lerle seçim meydanlarında milletin yüzde 7,5 oyunu topladı. Kılıçdaroğlu, Uzan’ın eline su bile dökemez”
 
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’nın Kestel İlçesi’nde partisinin seçim bürosunu açtı. Açılışta vatandaşlara seslenen Arınç, gündemde olan MHP’deki ikinci kaset skandalına da değindi. İki kasetin bir yerlerde yayınlandığını hatırlatan Arınç şöyle konuştu: 
 
* ÖZEL HAYATI MERAK ETMEYİZ: Birilerinin özel hayatlarına girilmiş ve çirkinlikler olmuş. Baştan söylüyorum. Kimsenin özel hayatına müdahaleyi hoş karşılamayız. Çok çirkin çok yanlış bir şey. Ortaya dökülen ve saçılan bu işlerden alacağımız bazı dersler ve ibretler var. Bunları da milletin vicdanına takdirine bırakıyoruz. Kimsenin özel hayatı didik didik edilmemeli, ifşa edilmemeli, araştırılmamalı ve ortaya dökülmemeli. Ama ortaya döküldükten sonra da ortaya çıkan hakikatler gerçekler hepimizi uyarıcı nitelikte olmalı. Kasetlerden medet umanlar olabilir ama, biz siyasetimizi kasetler veya onların yayınlanması gibi çirkin işlerle yapmıyoruz. Ahlaksız işlerle yapmıyoruz ve kimsenin özel hayatını da merak etmiyoruz. Kişinin söyledikleri yapacakları vaatleri bizim için önemlidir.
 
* SEÇİM VAATLERİ: Konuşmasında seçim vaatleri konusuna da değinen Arınç, germişteki ve bugünkü siyasi tecrübeleriyle kimin gerçekten dürüst ve samimi olduğunu, kimin yapacağını yapmayacağını bildiklerini söyledi. “Onlar vaat ediyorlar ama biz yaptık” diyen Arınç, şöyle devam etti:”Hem de fazlasıyla yaptık. Şimdi daha çoğunu da yapacağız. Söylediklerinden bir tek örnek verin ki milletin yarasına merhem olsunlar. Onları da yapacakları şüpheli. Her seçim zamanında konuşulur. Unutmayın bugünlerde bir şeyler vaat edenlerden çok daha fazlasını vaat eden Cem Uzan ve partisi vardı. Ekmek arası dönerlerle şarkıcı Gülben’lerle seçim meydanlarında milletin yüzde 7,5 oyunu topladı. Yani sayın Kılıçdaroğlu, Cem Uzan’ın eline su bile dökemez. Bunları bırakıp da milletin gerçek dertlerine baksın, gerçek dertlerini dinlesin akılcı, kararlı ve dürüst projeleriyle ortaya çıksın.”
 
* BARAK AŞİRETİ: Barak Fakih Hazretleri hakkında çok fazla bilgi yok. Ama Barak ismi Türkiye’ye yabancı değil. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde Barak aşireti veya Barak boyu diye önemli bölgeler var. Sonra biz Barak ismini başka yerden de hatırlıyoruz. Doğrusu benim aklıma gelmemişti ama, Türkiye’de yaşayan Baraklılar Amerika Başkanı’nın ismini duyunca, ’bu olsa olsa bu bizdendir’ demeye başladılar. Biliyorsunuz Obama’nın birinci ismi Barak’tır. O Barak Hüseyin’dir. Biz de Barak Fakih’in önündeyiz. Yani olur mu olmaz mı, ben size bırakıyorum. Allah’ın takdiridir. Hazreti Adem babamız, anamız da hazreti Havva olduktan sonra şu kadar yüzyıl, bin yıllardan bu yana Amerika’ya başkan seçilenle Kestel’in Barakfakih’i arasında nasıl bir irtibat var derseniz. Siz olmaz olmaz demeyin. Çünkü burası Barakfakih, o adamcağız da Barak Hüseyin. İkisi de güzel isimler. Allah ona da bize de hayırlı eylesin.
 
vatan