Genç Parti lideri Cem Uzan ile babası Kemal Uzan, kardeşleri Murat ve Ayşegül Uzan (Akay) bugün hakim karşına çıktı. Uzan kendini bakın nasıl savundu.
Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan ile babası Kemal Uzan, kardeşleri Murat Hakan ve Ayşegül Uzan (Akay), amcaları Yavuz Uzan ve Bahattin Uzan'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında, "suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak", "zimmet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "devlete karşı dolandırıcılık" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi. Cem Uzan, "Bugün burada olmamın nedeni siyasi linç hareketidir" dedi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Cem Cengiz Uzan, annesi Melahat Uzan başka suçtan tutuklu olan Bahattin Uzan, ile birlikte toplam 27 sanık katıldı. Sanık Cem Uzan, GP Genel Başkanı olduğunu belirterek, "4 çocuğum var. Aylık bir gelirim yok, üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. "Nitelikli zimmet", "Nitelikli dolandırıcılık", "Cürüm işlemek için örgüt kurma" suçlamalarının hiçbiri yerinde değildir" dedi.

Uzan, İmar Bankası ve İmar Off-Shore bankalarında yönetici olmadığını anlatarak, "Ben kimseye talimat vermedim. Diğer sanıkları tanımıyorum. Sadece bir kısım sanığın ismini duydum. 1990 yılında ilk özel televizyon ve ilk radyoyu kurdum. 1994 yılında İmar Bankası'yla ilişkimi kestim. 1996-2002 yılları arasında yurt dışında yaşadım" diye konuştu.

Uzan savunmasında ayrıca "Daha sonra GP'yi kurarak seçimlerde yüzde 7,5 oranında oy alarak en çok oy alan beşinci parti olduk. 2003 yılında yükselişimiz devam etti. Bugün burada olmamın nedeni siyasi linç hareketidir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" görüşlerine yer verdi.

Diğer sanıklarda üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan Cem Uzan, aracına binerek, korumaları eşliğinde adliyeden ayrıldı.