Borcunu ödemediği için Cem Uzan ile yıllardır ihtilaflı olan ABD'li Motorola'dan Türkiye'ye ihale şartlı yatırım sinyali geldi. Motorola'nın telsiz ve güvenlik sistemleri ayağı 'Solutions'ın Avrupa ve Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Manuel Torres ve Türkiye Ülke Müdürü Bora Gürçay, Motorola'nın Türkiye hedeflerine yönelik bilgi verdi.

Habertürk’e konuşan Torres, Türkiye'de afet durumlarına müdahale için kurulacak sistemin ihalesine katılmak istediklerini yapacakları yatırımın ihaleyi almalarına bağlı olduğunu söyledi.

Torres "İhale olmazsa burada bir yatırım mümkün değil. Dünyanın her ülkesinde üretim yapamayız, ekonomik değil. Birkaç yerde üretim olur. Bu zaten fınansal olarak da uygun olmaz. Böyle bir ihale buradaki işimizi büyütür" diye konuştu.

Gürçay ise bu sistemin, deprem gibi durumlarda kesintisiz iletişim ile olay yerine gidecek polis, itfaiye ve ambulans ekiplerini koordine amacıyla kurulacağını aktardı. Gürçay, ihaleyi kazanmaları halinde, Türkiye'de 1-3 milyar dolar arasında yatırım yapacaklarını belirtti.