Çıkarılan yasalara ve alınan önlemlere rağmen bir türlü engellenemeyen kadına şiddet olaylarının son adresi Kayseri oldu. Melikgazi ilçesinde bir kişi, yol ortasında eşini döverek hastanelik etti.

Melikgazi ilçesine bağlı İldem semti yolu üzerinde evden uzaklaştırma kararı olduğu öğrenilen A.B., 39 yaşındaki eşi H.N.B.'ye refüjde şiddet uyguladı. Çevredeki vatandaşlar, eşine yol ortasında şiddet uygulayan A.B.'yi sadece seyretmekle yetindi. Bazı vatandaşların 155'i araması sonrasında olay yerine gelen polis ekiplerinin engelleyebildiği A.B. gözaltına alındı. Yaralanan H.N.B. yaşanan şiddete tanıklık eden küçük kızı ile birlikte ambulansa konularak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, olayla ilgili olarak soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Barışmayan eşe 11 bıçak darbesi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde de ayrıldığı eşi ile tekrar barışmak için buluşan Niyazi Özdemir, teklifini reddeden Sema Özçelik'i 11 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan 37 yaşındaki kadın, hastanede tedavi altına alındı.

Olay pazar günü öğle saatlerinde Menderes Mahallesi 1004/1 Sokak 15 numarada meydana geldi. Oto yıkamacıda işçi olarak çalışan 40 yaşındaki Niyazi Özdemir ile ev hanımı olan eski eşi Sema Özçelik, 7 yıl önce boşandı. Özçelik ile tekrar barışmak için bir araya geldiği belirtilen Niyazi Özdemir, kadının oturduğu eve gitti. İkili arasında başlayan konuşma Özçelik'in bir araya gelme teklifini reddetmemesi üzerine bıçaklı kavgaya dönüştü. İddiaya göre Niyazi Özdemir, belinden çıkardığı bıçak ile Özçelik'i çeşitli yerlerinden yaraladı. Kadının çığlıkları üzerine eve gelen komşuları, yaralı kadını gördü. Durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Ambulans ile İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın tedaviye alındı. Özçelik'in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Polis tarafından yakalanan Niyazi Özdemir ise Sarnıç Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. İZMİR, KAYSERİ İHA