AYSAV Düğün Salonu"nda yapılan toplantıya DYP"li eski bakanlardan Latif Sakıcı ve Ali Rıza Gönül, DYP"li eski milletvekilleri Erkut Şenbaş, DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zekeriya Er, DP İl Başkanı Mehmet Aydınoğlu, ANAP İl Başkanı Ercan Güngör, Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin, DP eski il başkanı Ergüven Yakan, DYP milletvekili adayı Arif Gürdal ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DP İl Başkanı Mehmet Aydınoğlu, hükümetin sürdürdüğü açılım çalışmalarını eleştirdi. Açılımın PKK"ya destek olan bir açılım olduğunu ileri süren Aydınoğlu, “Sınırdan geçip ülkeye giren teröristler kahramanlar gibi karşılanıyor. PKK"lılar Türkiye"ye geldikten sonra üniformaları ile gösteri yapıyorlar. Bu gösterilerin şova dönüşmesi herkesi rahatsız ediyor. Zaten ülke perişan durumda. Geçim sıkıntısı nedeniyle 30 yılık sanayiciler intihar ediyor. Bu sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu DP iktidarıdır. 31 Ekim"de yapılacak kongreyle aynı görüşteki üç parti birleşiyor. Bundan sonra bize düzen partimizi iktidara taşımaktır” dedi.

Açılım çalışmalarını eleştiren DYP"li eski bakanlardan Latif Sakıcı da, gelinen noktada ülkede iki ayrı grubun oluştuğuna işaret ederek, “Bir tarafta PKK"lılar; diğer tarafta şehit anneleri ve aileleri. DTP, PKK"lıların dönüşünü şova dönüştürürken; şehit yakınları "Biz evlatlarımızı kaybettiğimiz zaman bile bu kadar çok ağlamadık" diyerek, tepkilerini ifade ediyorlar. Toplumda bugüne kadar aslan bir Türk-Kürt sorunu olmadı bundan sonrada olmayacak. Atatürk"ün kurduğu bu cumhuriyette bugüne kadar mezhebi, dili, dini ve kökeni ne olursa olsun; herkes barış içinde yaşadı. Ancak son dönemde bir şeyler oluyor. Bizim bunları kabul etmemiz asla mümkün değil. Ülkeyi bu hallere düşürenlere bir cevap verilmesi gerekiyor. Bunlara en iyi cevap sandıkta verilebilir” diye konuştu.

BİRLEŞME BU SEFER OLACAK

Ankara'da yapılan toplantılarda Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk"un DP çatısı altında birleşme kararı aldığını anımsatan Sakıcı, “DP ile ANAP bir kez birleşmeyi denedi ama olmadı. Ama Türkiye"yi bugün gelinen noktadan kurtarmak lazım. Bunu da ancak siyasiler yapabilir. Bunun içinde bu birleşmenin olması lazım. O"nlar görüşüp anlaştılar, inşallah bu sefer olacak. Ondan sonrada yerelde kimse kimseyi hor görmeden teşkilatlarımızı oluşturmalıyız. Zaten bizler aynı düşünceye sahip bir ailenin fertleriyiz. Şartlar bizi zaman içinde sırtımızı dönmeye mecbur etti. Ama gelinen bu noktadan sonra ben dahil herkes makam ve mevki sahibi olabilmek için siyasi ihtiras içince olmak yerine Türkiye için hareket etmeliyiz. Türkiye"nin menfaatlerini ön planda tutup, bu birleşmenin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gayret göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

31 EKİM"DE UYUYAN DEV UYANACAK

31 Ekim"de yapılacak olan büyük kongrenin ülkenin geleceği için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Latif Sakıcı, şunları söyledi: “Ülkede yaşanan gerilimler ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle halkımız zor günler geçiriyor. Türkiye, Adalet Partisi döneminde olduğu gibi olsun. Herkes aş, iş ve ekmek bulsun. Bunun için 31 Ekim"de yapılacak büyük kongreye çok güçlü bir katılım sağlamalıyız. 40-50 bin kişiyi oraya toplayıp uyuyan devin uyandığını göstermemiz lazım"