3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın ve Muğla illerinde uyuşturucu madde ticareti yapan bir suç örgütüne yönelik çalışma yürüten Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Amirliği ekiplerinin de desteği ile uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen kişileri takibe aldı.
Aydın, Muğla ve Diyarbakır illerinde uzun süredir yürütülen planlı çalışmanın sonucunda suça yönelik delilleri elde eden polis ekipler, 3 ilde belirlenen çok sayıda adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında suça karıştıkları öne sürülen İ.E., O.K., M.D., B.M., K.M., S.E., M.U., A.Ü., A.A., M.S., B.G.K., M.T. ve Ö.K. isimli 13 şüpheli gözaltına alındı.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda toplam 280,19 gram esrar maddesi ile 16 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -iha