Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir ihbar üzerine İlkadım ilçesi 100. Bulvarı üzerinde esrar sattığı iddia edilen Murat Ö. ve Sedat B.'yi yakaladı. Yapılan üst aramalarında Murat'ın üzerinden satışa hazır 1,5 gram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden Murat Ö.'nün annesiyle kaldığı evde yapılan aramada 502 gram esrar ve bir hassas terazi, ayrıca bekar evi olarak kullandığı evde esrar içiminde kullanılan 3 adet pet şişe, 2 adet muşur, bir adet esrarlı sigara ve 2 gram esrar bulundu. Operasyon kapsamında ayrıca bu evde bulunan Yasin Ö. de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar, esrarları temin ettikleri kişinin Aşkın C. olduğunu itiraf etti. Polis, şüpheliyi birlikte yaşadığı ileri sürülen Sevcan K. isimli kadının evinde yakaladı. Bu evde yapılan aramada ise 500 gram esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan Aşkın C., esrarı Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Telkiraz köyündeki İlhan G.'den aldığı itiraf etti. Bunun üzerine polis İlhan G.'nin evinde yaptığı aramada bir gram esrar ve bir hassas terazi ele geçirdi.

Öte yandan operasyon sırasında iki şüpheli araçtan 150 gram esrar bulunan bir poşetin atılması üzerine polis takip başlattı. Aracı durduran polis, Turgay Ç., Enver B.Ö., Süleyman Y., Sedat Arslan ve Pınar Y.'yi gözaltına aldı.

Operasyonlar kapsamında esrar ticareti yapmak ve esrar kullanmak suçlarından ayrı ayrı gözaltına alınan 11 zanlı, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

(CİHAN)