SKYTURK'te Cengiz Semercioğlu'nun Full Ekran programına konuk olan Gürkan Uygun, dizide rol gereği uyuşturucu kullandığı sahnelerde biraz zorlandığını itiraf etti.

Dizideki sözkonusu sahnelerde çok etkileyici ve başarılı bir performans sergileyen Gürkan Uygun, role hazırlanmak için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki bir doktorla konuştuğunu anlattı ve "Çok fazla görüntü elde edemedim. Biraz Youtube'dan, internetten baktım ama tam kriz görüntüleri elde edemedim. Sadece kriz başlangıcı olan görüntüler yakaladım. Onun dışındakiler de zaten fotoğraftan öte değildi. Youtube'da daha çok yabancı kaynaklı görüntüler vardı. Bir parça kullanıldıktan sonraki görüntüsünün olduğu bir video seyredebildim. Bir kaç yazılı bilgi vardı onları inceledim. Sonuçta bağladım birleştirdim, bir şeyler çıktı" diye konuştu.

Sahnelerin çekimi sırasında oldukça zorlandığını da gizlemeyen Gürkan Uygun, "Bütün vücudunuz kasıldığı için, normal krizde de öyle olduğu için, dolayısıyla inandırıcı kılabilmek adına bir parça kendimi harap etmişim. Bir kaç gün kaslarımda bir yorgunluk yaşadım. Maalesef bir kerede çekilemiyor. Nereden baksanız sahne başına 6-7 tekrarım oldu herhalde değişik açılardan. Öyle olunca da biraz zor oldu, yoruldum. Sabah başladık, akşam 2'ye kadar sürdü" dedi.

Kurtlar Vadisi insanları suça mı teşvik ediyor?

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin özellikle gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratması ve insanları şiddete teşvik etmesiyle ilgili görüşleri değerlendiren Gürkan Uygun, şu açıklamayı yaptı:

"Ben etkilenen insanlar olduğunu düşünüyorum ama çok da bahsedildiği gibi etkilenildiği taraftarı değilim. Özellikle altı çizilen şeyler oluyor, şiddet gibi. Sürekli gündeme getirilen o. Oysa bu projede çok daha farklı şeyler var. Bunların altının çizilmesi gerekirken çok uç noktalardaki şeyleri alıp bunların üzerinden çeşitli yorumlar yapılıyor, 'şiddete teşvik ediyor' diye. Evet, içlerinden çıkıyor muhakkak ki ama ben bunu biraz insanların arkasına sığındıkları bir şey olarak da görüyorum. Çünkü bir olay yapıyor bir şey yapıyor; şunu örnek aldım demek, kaçmak demek sorumluluktan. Biraz ona da bağlıyorum. Bazen saldırı niteliğinde de oluyor. Eleştiri niteliğinde olsa çok fazla problem değil ama saldırı beni çok rahatsız ediyor. Haksız görüyorum o zaman insanları ama haklı oldukları noktalar muhakkak vardır."
TELEVİZYONGAZETESİ