TBMM"de yeni yasama yılının ilk Salı gününde AKP Grubu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan"ın milletvekillerine Anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasalarının çıkarılması, Mart ayında başlaması öngörülen genel seçim süreci ve teröre karşı alınan önlemlere ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

Yaz tatilinin sona ermesiyle geçtiğimiz hafta açılan TBMM"de yeni yasama yılının ilk grup toplantısında uyum yasaları masaya yatırılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın milletvekillerine sesleneceği konuşmasında Anayasa değişikliği paketinin halk oylamasından geçmesiyle birlikte seçim sürecinden önce hayata geçirilmesi gereken uyum yasaları ve 36 yasada yapılacak değişikliklere değinecek. Özellikle Anayasa Mahkemesi, HSYK başta olmak üzere, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi, Askeri Ceza Yasası, askeri yargılama, Kamu Denetçiliği, devlet memurlarının yargılanması, YAŞ kararları, yurt dışı yasağı ve sendikalarla ilgili maddeler hazırlanacak uyum yasalarında başı çekiyor.

Başbakan Erdoğan son olarak bugün Bulgaristan"a yolculuğu öncesi Havalimanı"nda yaptığı açıklamada yeni Anayasa çalışmasının 2011 seçimlerinden önce gündemlerinde olmadığını ifade etmişti. Erdoğan"ın grup kürsüsünden bir kez daha yeni Anayasa beklentilerine ilişkin muhalefete yanıt vereceği tahmin ediliyor.

Erdoğan dün İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında referandumun genel seçimler öncesi bir test olduğuna vurgu yapmış, özellikle Hayır oyları veren vatandaşın korku, endişe ve beklentilerinin de araştırılması gerektiği talimatını vermişti. Erdoğan"ın milletvekillerine yönelik konuşmasında da referandum değerlendirmesinin yanı sıra bölgelerindeki havayı yakından takip etme talimatı vermesi bekleniyor.

-SEÇİM HAZIRLIKLARI-

Erdoğan dün İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında referandumun genel seçimler öncesi bir test olduğuna vurgu yapmış, özellikle Hayır oyları veren vatandaşın korku, endişe ve beklentilerinin de araştırılması gerektiği talimatını vermişti. Önümüzdeki hafta milletvekillerini Kızılcahamam"da kampa alacak olan Erdoğan"ın Mart ayında başlamasını öngördüğü seçim takvimi için de bölgelerin nabzının yakından tutulmasına dikkat çekeceği düşünülüyor.

-TERÖRLE MÜCADELE MESAJLARI-

Başbakan Erdoğan"ın konuşmasında son dönemde ABD-Türkiye-Kuzey Irak üçgeninde yürütülen istişareler ve terörle mücadele önlemleri konusuna da dikkat çekmesi bekleniyor. Özellikle tek tip askerlik konusunda yapılan hazırlık çalışmalarını bu hafta gözden geçirecek olan Erdoğan"ın bu konuda hazırlanacak yasal düzenlemelere de vurgu yapacağı sanılıyor.