Teknik direktör Rijkaard'a forma giymek için de mesaj yollayan Brezilyalı oyuncu, takıma daha faydalı olması için oynaması gerektiğini söyledi.

G.Saray'da genelde yedek soyunan Elano Dinamo Bükreş ile oynanan maçta 78. dakikada oyuna girdi, etkili olamadı.
G.Saray'ın sezon başında İngiltere'nin Manchester City takımından transfer ettiği Elano, sarı-kırmızılı kulüpte forma giyememenin sıkıntısını yaşıyor. Brezilya Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası finalleri kadrosuna girebilmek için İngiliz kulübünden sürekli oynayacağı bir kulüp olarak gördüğü G.Saray'a gelen Elano, aynı dertten şikayetçi. Yakın çevresine sarı-kırmızılı takımdaki durumunu anlatan ve uyum sorunu atlatamadığından yakınan Brezilyalı futbolcu, “Takımdaki hava muhteşem. Ama ben bir türlü alışamadım. Rijkaard gibi bir teknik direktör ile çalışmak büyük şans. Ama sürekli yedek oturduğum bir takımda uyum sorununu atlatamam” sözleriyle dert yandı.

20 MAÇTA 13 KEZ FORMA GİYDİ

Elano, sarı-kırmızılı takımın bu sezon lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda yaptığı toplam 20 maçın 13'ünde forma giydi. 11 haftası geride kalan ligde 6 maçta şans bulan Brezilyalı yıldız, Türkiye Kupası'nda ise Bucaspor ile oynanan play-off karşılaşmasında, 32. dakikada gördüğü kırmızı kartla da oyundan atıldı. Elano, G.Saray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde eleme ve grupta yaptığı toplam 8 maçın 6'sında forma giydi.

Keita'ya 35 Elano'ya 15 bin euro ceza

G.Saray yönetimi F.Bahçe maçında kırmızı kart gören Keita'ya 35 bin, kupadaki Buca maçında oyundan atılan Elano'ya ise 15 bin euro para cezası verdi./yeni şafak