THY'nin, dün İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı'na inişe geçtiği sırada kaza yapan uçağında ölenlerin 5'inin Türk, 4'ünün Amerikalı olduğu bildirildi. Kazada yaralanan 3 yolcuyu taşıyan uçak saat 22:00'de İstanbul'a geldi.


Kriz masası başkanı olan Haarlemmermeer Belediye Başkanı Theo Weterings, düzenlediği basın toplantısında, uçakta daha önce açıklandığı gibi 134 değil 135 kişinin bulunduğunun saptandığını söyledi.

Weterings, ölenlerin ailelerine bilgi iletildiğini, ancak isimlerinin henüz kamuoyuna açıklanmayacağını, 6 ağır yaralının kimliklerinin de belli olduğunu kaydetti:

Uçaktaki yolcuların uyrukları şöyle:

60 Hollandalı, 51 Türk, 1 Alman, 7 Amerikalı, 3 İngiliz, 1 Bulgar, 1 Finlandiyalı, 1 İtalyan, 1 Tayvanlı, 4 İranlı, 1 Sudanlı ve 2 Suriyeli. Yolculardan 2'sinin uyruğu ise henüz belli değil.

Yetkililer kazada hayatını kaybeden yolcuların kimliklerini ailelerine bildirdiklerini, ancak henüz kamuoyuna açıklamayacaklarını söylediler.

KRİZ MASASI: "ÖLÜ SAYISINDA ARTIŞ YOK"

AMSTERDAM'da meydana gelen uçak kazasından sonra Haarlemmermeer kenti Belediye Başkanı Theo Waterings yaptığı resmi açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 9 olduğunu ve bu kişilerden 5'inin Türk, 4'ünün ise Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olduğunu belirtti.

2 KİŞİNİN KİMLİK TESPİTİNE ÇALIŞIYOR

Waterings, kendilerine verilen listede, uçakta bulunan kişi sayısının resmi olarak 134 olduğunu, ancak yapılan sayım sonucunda 135 kişinin uçakta olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Waterings, 133 kişinin kimliğinin tespit edildiğini, 2 kişinin ise kimliklerinin araştırılmasına devam edildiğini kaydetti.

3 YOLCU DAHA İSTANBUL'DA

Kazada yaralanan 3 yolcuyu taşıyan THY'nin İskenderun adlı uçağı saat 22:00'de İstanbul'a geldi. İstanbul'a getirilen 3 kişinin isimleri Mustafa Mermer, Çağrı Kaya ve Kenan Demir.



Hürriyet