Gerçekleşen seminer kapsamında Orman Genel Müdürlüğünce Orman Kanunu"nun 25"inci maddesine dayanılarak mesire yerleri uygulamaları kapsamında yürütülen ateşsiz pikniğe yönelik “Kent Ormanları” ve ateşli pikniğe yönelik “Orman İçi Dinlenme Yerleri” ne yönelik uygulamalarda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerini belirlemek üzere Orman Genel Müdürlüğü ve uygulayıcı birimlerden oluşan uzmanlar Kuşadası"nda buluştu.
Kuşadası Tusan Otelde gerçekleştirilen seminere Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Abdullah Büber Başkanlığında Teftiş Kurulu, Hukuk Müşavirliği, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Orman İdaresi Planlama Dairesi Başkanlığı temsilcileri ile 27 Orman Bölge Müdürlüklerinden Bölge Müdür Yardımcıları, Plan Proje Şube Müdürlerinin yanı sıra
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi katıldı.
Tusan Otelde gerçekleşen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmaları ile başladı. İlk konuşmayı yapan Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Aydın ve Muğla"nın yüzde 68"lik alanının ormanlık bir alan olduğunu belirterek yaz aylarında ormanlık bölgelerde problem yaşadıklarını, problemin de piknik için gelen vatandaşların mangal ve ateş yakmak istemesinden kaynaklandığını söyledi. Aydın"ın ardından konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ise bu tür seminerlerin herkes için verimli geçtiğini belirterek her bölgenin kendine göre belli başlı özel durumların olduğuna dikkat çekti. Açılış konuşmalarında son sözü alan Eğitim Dairesi Başkanı Abdullah Büber, seminer süresince yeni sayılan mesire yerleri uygulamaları sonucu karşılaşılan problemlerin tartışılacağını ve çözüm önerilerinin belirterek “2003 yılında başlatılan uygulamalar kapsamında bugüne kadar 55 il ve 8 büyük ilçede olmak üzere 63 adet "Kent Ormanı" açılarak halkın hizmetine sunuldu. 12 adet Kent Ormanı"da hazır hale getirilmiş olup önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Aynı dönemde 437 adet "Orman İçi Dinlenme Yeri" de halkın hizmetine sunuldu” diye konuştu.