Bursa-İzmir karayolunda meydana gelen trafik kazasında, Tuncay Özkan'ın da konuşmacı olarak katılacağı bir eğitim koooperatifinin tanıtım toplantısına giden 'bizkackisiyiz.com sivil toplum platformu' üyelerini taşıyan minibüs önce elektrik direğine çarptı, sonra 50 metre sürüklendi.

11 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Kazada 'bizkackisiyiz.com' İzmir Torbalı yönetim üyesi Mehmet Yılmaz (51) ile Menderes yönetiminden Ali Kızıltaş (54) hayatını kaybederken yaralanan 11 kişi Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) tarafından düzenlenen 'Kooperatifçilik nedir?, Eğitim Kooperatifçiliği ve ÇEK modeli' konulu seminere katılmak için İzmir'den yola çıkan Süleyman Çiçek idaresindeki 35 AR 8357 plakalı minibüs, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Görükle beldesine yakınlarında kontrolden çıktı. Sürücüsünün uyuduğu iddia edilen minibüs önce yol kenarındaki elektrik direğine çarptı, ardından orta refüje çarptıktan sonra yan yatarak yaklaşık 50 metre sürüklendi.
Kazada ÇEK'in seminerine katılmak içing elen Mehmet Yılmaz ile Ali Kızıltaş olay yerinde hayatını kaybederken 'Bizkackisiyiz.com Sivil Toplum Platformu' ile Memleket Savdalıları üyelerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi yaralandı.


UÜ Tıp Fakültesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar Derya Uzun (36), Semra Özşanlı (57), Osman Eren (59), Gülsüm Şenbay (59) Atilla Ayık (61), Erkin İnce (31), Yeşim Onay (40), Emine Bilge Yazıcı (45), Sinan Borak Karabıyık (32), Barış Melangeç (28), Fatma Selva Sinetosunoğlu'nun (50) sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Kamuoyunda 'ulusalcı' kimliği ile tanınan Tuncay Özkan tarafnıdan kurulan 'bickazsiyiz.com sivil toplum platfromu' üyelerinin Görükle beldesindeki ÇEK'in seminerine katılmak için Bursa'ya geldikleri öğrenildi.


Seminerde Tuncay Özkan ve Yaşar Okuyan'ın da siyasi içerikli konuşma yapacağı duyurulmuştu. Kazanın ardından platform üyeleri büyük üzüntü yaşarken seminerin iptal olabileceği belirtildi.