CHP İlçe Binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Didim İlçe Sekreteri Şavgu Aydın"da katıldı. Basın toplantısında ilk sözü alan CHP Didim İl Genel Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm, Tanıtım ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı M. Cahit Kaya yeni dönem komisyon çalışmalarında Kültür ve Turizm Komisyonu başkanlığını sürdürdüğünü ayrıca AR-GE ve AB Uyum Komisyonu üyeliğini yaptığını dile getirdi.
İl Genel Meclis üyesi Kaya, 2010 yılında Didim ile ilgili olarak ADÜ Didim M.Y.O"nun yer sorunu il Genel Meclisinde ele alındığını kaydederken “Biz bu okulumuzun yer sorunu için Didim"deki 3 İl Genel Meclis Üyesi ve Kuşadası İl Genel Meclis Üyeleriyle bilikte hazırladığımız önergeyi meclise sunduk. Ardından Milli Eğitim Komisyonu üyelerimiz burada incelemelerde bulunup, Okul Müdürümüzden bilgiler aldılar. Bu önerge Mayıs ayında verilmişti ve Haziran Ayında komisyon raporu da meclisimizde okundu ve hazırlanan rapora 7 AKP"li meclis üyesi çekimser oy vermelerine rağmen, oy çokluğuyla kabul edilip, destek verildi. Bu Okulumuz için bir tahsis sorunu vardı; biz bu okulumuzun yerinin süresiz ya da 49 yıllığına verilmesi yönünde rapor hazırlandı ve hazırlanan rapor metni Aydın Valiliğine, Bölge Milletvekillerine, Bakanlığa, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına gönderildi. İlgili ve yetkili kurumların bu konuda dikkat çekilmesi anlamında konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”şeklinde konuştu.

“ OKUL BÜNYESİNDE TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILACAK.”
Kaya ayrıca Okulun yer sorunun dışından ADÜ Merkez Kampüste eğitim gören hazırlık sınıfı öğrencilerinin de Didim"de eğitim almaları konusunda da girişimler başlattıklarını kaydederken “Okul Müdürümüzle de bu konuyu görüştük. Ayrıca bu yıl okul bünyesinde Turizm Rehberliği bölümü açılacak. Yine Okul bünyesinde Yabancı Diller Bölümümün kurulması konusunda talepler oldu. Bu konuyu da ele alacağız ve bölgemizin bu anlamda Turizm kenti olması itibariyle bu bölümün katkı da bulunacağını dile getirerek konunun ilgili yerlerde de takibini yapacağız.”dedi.
Kaya, ayrıca “Büyük Menderes Deltasındaki Kuş Türlerinin” konusuyla ilgili de olarak ta meclise verilen önerge çerçevesinde Komisyon başkanı olarak Doğanbey köyünde ve çevresinde ilgili kişilerin nezdinde inceleme yaptıkları ve hazırlanan raporu meclise sunduklarını söylerken “Bu raporumuzda ekolojik dengenin korunması, tedbirlerin arttırılması, yöre halkının eğitilmesi ve bilgilendirilmesi, bunun dışında bölgenin turizme açılması (Balıkçılık, trekking, tırmanma), kuş gözlem kuleleri oluşturulması ve pansiyonculuk yapılarak bölgenin hem turizme katkısı hem de doğal yaşam uygun alanların inşası anlamında bir rapor hazırladık ve meclisimize sunduk.”diye konuştu.
Toplantıda Kaya"nın ardından basına bilgiler veren CHP Didim İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz, encümen üyeliği görevinden ayrıldığını söylerken yeni dönemde Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğini sürdürdüğünü söyledi. Yavuz 2010 yılı İl Genel Meclisinde en fazla tartışılan ve kamuoyunda da dile getirilen Mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresine ait menkul ve gayri menkullerin satışının meclisçe durdurulduğun fakat Vali Coş"un meclisin aldığı kararı onaylamadığını söylerken “Basına yansıyan ve alınan son karardan bu yana AKP"lilerin çekimser oylarına rağmen, CHP-MHP oylarıyla valiliğe sunmamıza rağmen iki kez vali tarafından onaylanmadan geri gönderildi. Biz de 3.kez gönderdik ve sonucu bekliyoruz.”dedi.

OTO KONTROL SİSTEMİ
İl Genel Meclisinde kurulan Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığının mecliste ve encümende alınan kararların takibini yaptığını kaydeden Yavuz “2009 Nisan Ayından , Aralık ayına kadar olan kısımdaki kararların bazılarını inceledim; gördüm ki alınan kararların yüzde ellisi kadar olan kısmında bir çalışma yapılmamış. Bu konuların takibi ve neticesiyle ilgili de İl Özel idaresindeki ilgili kurum ve birimleri hazırladığımız raporda bir not düştük ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesini istedik. Bu komisyon bir nevi otokontrol yani alınan kararların ne zaman ve nasıl yapıldığını inceleyecek.”dedi.
Yavuz, ayrıca 7 Mayıs"ta Plan ve Bütçe Komisyonluğuna araç alımlarının durumu için bir önerge verildiğini söylerken “ İl Genel Meclisine araç alımı için 800 Bin TL bütçeden para ayrılmış. Araçlar sipariş edildi ve Haziran ayında araçlar gelecek ve köy yollarının bakım ve onarımında kullanılacak.”dedi. Yavuz ayrıca Aydın Merkez Yüksel Yalova Öğrenci Yurdu için Mali Hizmetler bütçesinde 1.700 Bin TL"lik bir teklif alındığını söylerken “Tarım sezonu içerisinde olmamızdan dolayı sulama alanları, göletler için para ihtiyacı olabileceğini bu nedenle yapılacak yurdun ihalesi için para ayrılmasını uygun gördük ve ihale için 300 Bin TL"lik bir ödenek çıkardık.”dedi. iha