MERSİN"de diş tedavisi için götürüldüğü özel bir hastanede anestezi ile uyutulduktan 14 gün sonra uyandırılabilen 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas"ın konuşma yeteneğini kaybettiği ve anne-babasını tanımadığı iddia edilirken, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Başhekimi Doç. Dr. Erdal Doruk, daha önce otizm rahatsızlığı geçiren çocuğun durumunun aile ile konuşulduğunu, yaşadığı travmalar nedeniyle yaklaşık bir ay gibi zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Özel bir diş sağlığı merkezinde 13 Eylül"de yapılan operasyondan sonra Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alınan Oğuzhan Sivas, 14 gün aradan sonra geçen pazartesi günü uyandırıldı. Oğuzhan"ın 2 hafta aradan sonra yeniden gözlerini açması, ilk aşamada aileye büyük sevinç yaşattı. Ancak uyandırılışının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen çocuğun hala konuşmaması ve anne babaya tepki vermemesi, Oğuzhan"da kalıcı bir hasarın olması ihtimalini ortaya çıkarttı. Çocuklarıyla 3 gündür iletişim kurmaya çalışan anne Ülker Sivas ile baba Bayram Sivas, tüm çabalarına rağmen Oğuzhan"dan herhangi bir tepki alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Baba Bayram Sivas, “Ama 3 gün içindeki gelişen göstergelerde, Oğuzhan"ın şu anda uyuma pozisyonundan çok farkındalık sorunu yaşadığını tespit ettik. Şu anda anne-babayı tanımıyor, konuşma yeteneğini tamamen kaybetmiş durumda. Kasılmaları şiddetli bir şekilde devam ediyor. Biz bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz. Süreçle ilgili bize söylenen, 2-3 ay bu şekilde devam edeceği yönünde. Başından beri şunu söylüyorum, oksijensiz kaldığı için kalıtsal bir rahatsızlığının olma ihtimali çok yüksek. Ben bir baba olarak dişçi koltuğuna sağlıklı, gülen bir çocukla gittim, şu anda beni tanımayan, bir bebek durumundaki çocukla baş başa kalmış durumdayım. Ben sadece mağduriyetimin giderilmesini ve çocuğumu istiyorum” dedi.

Oğuzhan"ın daha önce "otizm" tedavisi gördüğünü söyleyen Bayram Sivas, “2 yaşından itibaren 3 yıl boyunca rehberlik araştırma vasıtasıyla Mersin"de ilaç tedavisine gerek kalmadan özel eğitim merkezinde eğitim aldı. Geçen yıl 2009-2010 döneminde normal çocuklarla birlikte anaokulunda eğitim gördü. Oğuzhan son derece sağlıklı, gülen, koşan, şarkı söyleyebilen bir çocuktu. Doktorlar, şu anki durumuyla ilgili net bir cevap veremiyor. Bir geçiş süreci olacağını söylüyorlar. "3 veya 6 ay sonunda hep birlikte göreceğiz" diyorlar” diye konuştu.

2-3 HAFTA SÜRER

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Başhekimi Doç. Dr. Erdal Doruk, çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiğini yaklaşık bir haftadır tedavisi sürdürdüğünü söyledi. Oğuzhan"ın her geçen gün iyiye gittiğini ifade eden Doç.Dr. Doruk, şunları söyledi: “Daha önce otizm rahatsızlığı geçiren Oğuzhan"ın iyiye gittiği yönünde bazı gelişmeler kaydediliyor ama yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kısa süre sonra koşup oynamaya başlayabileceğini söylemek doğru olmaz. Fakat 2-3 haftada diş tedavisi olmadan önceki durumuna kavuşacağını tahmin ediyoruz.”

Milliyet