Rigola Marina Restaurant'ta gerçekleştirilen yemekten önce Kuşadası Belediyesi tarafından kokteyl düzenlendi. Kokteyl ve yemeğe Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve UFTAA'nın İtalyan Başkanı Mario Bevacqua'nın yanı sıra, UFTAA Yönetim kurulunu oluşturan İtalya, İsviçre, Zambia, Fas, Bulgaristan, Malezya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Kanada ve Yemen Turizm Acenteleri Birlikleri başkanları ile UFTAA Yönetim Kurulu Daimi ve Onur kurulu üyesi Nihat Boytuzun, Kuşadası Ticaret Odası
Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ve Kuşadası Belediyesi Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç katıldı.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Dünya Seyehat Acenteleri Birlikleri Federasyonu'nun yönetim kurulu üyelerini Kuşadası'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. UFTAA'nın İtalyan Başkanı Mario Bevacqua ise Kuşadası'nın çok önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti. Bevacqua, ''Dönem başkanı olarak ilk toplantıyı Kuşdası'nda yapmaktan mutluyum. Kuşadası'nı ziyaret eden turistler buraları unutamadıklarını söylüyorlar. Buraya gelen
turistlerin tümü yakın çevresiyle İtalyanların en çok memnun kaldıkları yer. Yönetim kurulu toplantımız nedeniyle geldiğimiz Kuşadası'nda üst düzey bir ilgi ve yakınlık gördük. Sayın Kuşadası Belediye Başkanı Altungün'e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum " dedi.
Kokteyl ve yemeğin ardından UFTAA yönetim kurulu üyelerine Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından Kuşadası'nı ve bölgeyi simgeleyen hediyeler verildi. Çarşamba gününe kadar Kuşadası'nda kalacak olan UFTAA yönetim kurulu üyeleri toplantıların yanı sıra Efes, Meryemana ve Şirince gibi bölgenin tarihi ve turistik yörelerini de gezecekler.