VAKİT Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez hakkında, küçük yaştaki kıza `cinsel saldırıda bulunarak beden ve ruh sağlığının bozulmasına neden olduğu' suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bursa E Tipi Cezaevi'nde 3 aydır tutuklu bulunan Hüseyin Üzmez, 26 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Hüseyin Üzmez iddiaya göre bir süredir ilişkisi olan 36 yaşındaki L.Ç. adlı kadının 14 yaşındaki kızı B.Ç. ile evlenmeye kalkıştığı, İstanbul ve Mudanya'daki evinde defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla geçen 25 Nisan günü Mudanya'da gözaltına alındı. Kendisine `komplo' kurulduğunu ileri süren Hüseyin Üzmez, sorgusunda B.Ç. ile evlenmeyi düşündüğü, o nedenle birlikte olduğunu söyledi. Mudanya Sulh Ceza Mahkemesi 26 Nisan günü Hüseyin Üzmez ile suça yardımcı olduğu gerekçesiyle B.Ç.'nin annesi L.Ç.'yi tutukladı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 aydır Bursa E Tipi Cezaevi'nde yaşlılar koğuşunda tutuklu bulunan Hüseyin Üzmez ile suç ortağı L.Ç. hakkında soruşturmayı tamamlayıp iddianameyi hazırladı. Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İDDİANAMEDE NELER VAR

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Palalı'nın hazırladıyıp Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği 6 sayfalık iddianamede Hüseyin Üzmez'in, kendisinden 62 yaş küçük B.Ç.'ye `Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı suçunu işlediği' vurulandı. B.Ç.'nin annesi L.Ç.'nin de Hüseyin Üzmez'le ilişkisi olduğu, kızının da bu kişiyle birlikte olmasına göz yumduğu kaydedildi.

İddanamede telefon kayıtlarından birinde Hüseyin Üzmez, kızın annesi L.Ç.'yi arayıp B.Ç.'yi soruyor. Annesi hasta olduğunu söyleyince Üzmez `İnşallah aybaşı hali değildir' diyerek B.Ç.'yi alıp onunla şöyle konuşuyor:

"Kan adet halinde misin? Bugün gelecektim, hasta olduğuna göre niye geleyim oraya kadar. Hastasın kızım seni derde sokmak istemiyorum hele iyileş de öbür hafta bir şey ederiz. Yine sizi çağırırım, Mudanya'ya götürürüm. İyi olsaydın bugün gelecektim işte bir gece kalırdık, ondan sonra sizi gönderir ben de dönerdim. İyi ayarlamıştım ama hastalık girdi araya. İnşallah gelecek hafta sonu olur. Tezgahları kuruyoruz. Az kaldı 1-2 ay sonra baban orada işe başlayacak. Ben de yakınım zaten. Gece gündüz beraber oluruz."

TACİZ, İSTANBUL'DA BAŞLAMIŞ

Hüseyin Üzmez'in geçen kış hasta olduğunu söyleyerek L.Ç. ve kızı B.Ç.'yi İstanbul'daki evine çağırdığı ve ilk tacizin burada başladığı kaydedildi. İddianamede B.Ç.'nin bu olayı anlatması şöyle yer aldı:

"Hüseyin Üzmez banka kartını annesine vererek para çekmeye gönderdiğini, sonra kendisinin yanına gelip nasihatta bulunacağını söyleyerek, daha önce yaşı küçük bir kızla bazı cinsel konular yaşadığını söyleyerek bu kızı sapıkların elinden kurtardığını söyleyip kendisine yaklaşarak elini omuzlarından göğüslerinin arasına atıp göğüslerini okşadığını, bu durumu İstanbul'dan dönerken annesine söylediğini, onun Mudanya'da kendilerine ev tutacağını, rahata kavuşacaklarını, sabır göstermesini istediğini..."

İddianamede Hüseyin Üzmez'in yakalandığı gün B.Ç.'ye yaptığı taciz de küçük kızın anlatımıyla şöyle yer aldı:

"Anesinin, Hüseyin Üzmez'in banka kartını alarak para çekeceğini söyleyip evden ayrıldığını, Hüseyin Üzmez'in namaz kılmak için evde kaldığını, başı ağırdığı için dinlenirken daldığı sırada Hüseyin Üzmez'in gelip yüzünü battaniye ile örterek eteğini ve iç çamaşırını çıkıp cinsel organını elleyerek öptüğünü, ancak organ sokmak suretiyle aralarında cinsel birleşme olmadığını, daha sonra Hüseyin Üzmez'in banyoya gidip apdest aldığını..."

ANNEYE SUÇ ORTAĞI

İddianemede Hüseyin Üzmez'in suç ortağı olmakla suçlanan annesi L.Ç.'nin ifadesine de yer verildi. Olay günü Hüseyin Üzmez ile kızı B,Ç. arasında yaşananları bilmediğini ileri süren L.Ç.'nin para karşılığı erkeklerle birlikte olduğunu söylediği belirtilen idianamede şöyle denildi:

"Hüseyin Üzmez ile yaşadığı birlikteliklerde erkekliğinin uyanmadığını bilmesi nedeniyle bu şahsın kızı ile birlikte kalıp sadece sevip okşamasına ve kendini tatmin etmesine bir nevi göz yumduğunu..."

Vatan