Çorum"un Sungurlu ilçesinde önce dört inek, daha sonra 10 bin TL “başlık parası” karşılığında iki kişiyle “imam nikâhı” ile birlikte yaşamasına izin verilen 12 yaşındaki K.A., ailesinden alınarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"ne teslim edildi.
“Beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının” belirlenmesi için dün Ankara Adli Tıp Kurumu"na gönderilen K.A."nın, işlemlerinin ardından Çorum"a getirileceği ve yurtta psikolojik destek alacağı kaydedildi.
K.A."nın, Çorum"daki yurdun yanı sıra başka ildeki bir yurda gönderilebileceği de belirtildi. K.A., önceki gün kemik yaşının tespiti için Çorum Devlet Hastanesi Adli Tıp Şubesi"ne sevk edilmişti.

Doktora soruşturma

Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin ise Sungurlu Devlet Hastanesi"nde K.A."yı karnında ölen bebeğini almak için ameliyat eden ancak polise haber vermeyen doktor hakkında adli ve idari soruşturmanın dün başlatıldığını açıkladı. Ankara"da bir süre birlikte yaşadığı ve K.A."nın hamile kalmasına neden olduğu öne sürülen Kamber B. hakkında da Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi./milliyet