SAMSUN"da 38 yaşındaki Ahmet T., kuaföre saç yaptırmaya götürdüğü akrabasının 19 yaşındaki kızı Ö.S."ye tecavüz etmekten yargılandığı mahkemede ceza almadı. Mahkeme olay tarihinde 17 yaşında olan genç kızın sanık ile kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini; Ö.S"nin olaydan 11 ay sonra şikayetçi olduğunu ve 6 aylık şikayet süresini geçirdiği için TCK"nın 73/1"inci maddesi gereği Ahmet T."ye ceza verilemeyeceği kararına vardı.
Samsun"un Alibeyli Köyü"nde ailesiyle birlikte oturan Ö.S. 2006 yılının Mart ayında komşuları olan akrabası 3 çocuk babası Ahmet T. ile birlikte saçlarını boyatmak için şehir merkezindeki kuaföre gitmek üzere yola çıktı. İddialara göre Ahmet T. otomobili köy yolundaki ormanlık bir alana çekerek, burada genç kızın kafasına silah dayayıp tehdit ederek tecavüz etti. Olaydan sonra hamile kalan ve komşularının dedikodusundan çekinen Ö.S. İstanbul"daki yakınlarının yanına giderek bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
Samsun"a dönen genç kız yaşadığı olaydan 11 ay sonra Ahmet T."den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ahmet T. bugün 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki duruşmalarda verdiği ifadeleri tekrar eden Ahmet T. genç kızla cinsel ilişkiye girmediğini söyleyerek, “Sadece seviştik. Bu da kendi rızasıyla oldu. Bir kere kendi evlerinde, bir kere de benim arkadaşımın evinde seviştik. Zorla hiç bir şey yapmadım. Ancak nasıl hamile kaldı bilmiyorum” dedi. Son duruşmaya katılmayan ancak önceki celselerde verdiği ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Ö.S ise, “Köyden şehir merkezine saçlarımı yaptırmak için gelecektim. Kendisi beni götürebileceğini söyledi. Köy yolunda arabayı ıssız bir yere çekip, başıma silah dayadı. Ben korkumdan kendimden geçmişim. Bana tecavüz etti. 2 gün sonra da ailem tarlada olduğu bir sırada eve geldi ve bana bir kez daha tecavüz etti. Hamile kaldım. Çocuğuna sahip çıkmasını istedim. Ama, bana ve çocuğa sahip çıkmayacağını söyleyince şikayetçi oldum” diye konuşmuştu.
Mahkeme, olayın 2006 yılının Mart ayında olmasına rağmen genç kızın 11 ay sonra şikayetçi olduğunu, 6 aylık şikayet zamanını geçirdiğini belirterek, Ö.S"nin Ahmet T. ile kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği ve bu nedenle TCK"nın 73/1"inci maddesi gereğince sanığa ceza vermedi.

Madde 73 - (1) Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse altı ay içinde şikayette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.
DHA