Zeybek, DP'nin kuruluşuna öncülük eden ve merkez sağı DP çatısı altında toplamaya çalışan Cindoruk ve Yılmaz ikilisinin 12 Haziran seçimlerinde CHP'yi destekleme kararı almasını 'utanç verici bir durum' olarak niteledi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklamalarda bulunan Zeybek, "Sayın Cindoruk ve Yılmaz bunu hep yapıyor. 28 Şubat'ta yaptılar, şimdi yine yapıyorlar. İkisi de partimizden ayrılıp gitti. Nereye giderlerse gitsinler, umurumuzda değil. CHP'yi destekleme, hatta seçimlere CHP listelerine girmeye çalışan Cindoruk, DP adına konuşmalar yapıyor. Üyelik kaydını araştırdık, kaydına rastlamadık. Rastlasak ihraç edeceğiz. Ama bulamıyoruz. Bir yerlerde kaydı varsa, öncelikle kaydını sildirmesi lazım. 'Ben DP'lileri CHP'ye destek vermeye davet ediyorum' diyerek DP adına konuşması ayıptır. Çünkü kendisi DP'nin üyesi bile değildir." dedi.

Cindoruk'un yılarca kendisini merhum Başbakanlardan Adnan Menderes'in avukatı gibi tanıttığını ve bunun bir yalan olduğunu savunan Zeybek, merkez sağın temsilcileri olan Demokrat Parti, Adalet Partisi, ANATATAN Partisi ve Doğru Yol Partisi geleneğinde darbecilerin desteklenmesine rastlanmadığına dikkat çekti. Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cindoruk'un bugün oturduğu eksen, DP'nin hiçbir döneminde olmadı. Kısa genel başkanlığı döneminde ne yazık ki darbecilerle, cuntacılarla işbirliği yaptı, partimizi siyasi operasyonların merkezi haline getirdi. Merkez sağ partilerin tamamı laik partilerdi ama laikçi değildir. Cindoruk laikçidir. Laikliği din düşmanlığına kadar gidenlerdendir. 28 Şubat'ta bunu yapmıştır, bundan sonra da bunu hep yapabilir. CHP'ye yakışır, çünkü Cindoruk gizli CHP'lidir."

Cindoruk'un yıllarca merkez sağ seçmeni kaldırdığını iddia eden Zeybek, "Benim için 'DP'nin başına uzaydan geldi.' diyor. Ben uzaydan gelmedim. Levhi Mahfuz (Kader Kitabı)'dan geliyorum. Beni kader buraya getirdi. Benim için söylediklerini affediyorum. Ama bizim üyemiz, eski genel başkan olarak CHP'ye oy veriyor ve oy vermeye davet ediyorsa, ayıptır, yazıktır, kendisi için bu bir utançtır. Partimizden öncelikle istifa etsin. Ondan sonra kimi destekliyorsa desteklesin." çağrısında bulundu.

"CİNDORUK'UN EKSENİ ERGENEKONDUR"

Cindoruk'un davranışlarının parti tabanında da büyük tepki aldığını belirten Zeybek, mitingler sırasında teşkilatların Cindoruk'u yuhalamaya kalktığını belirterek, bunların önüne geçmeye çalıştığını aktardı.
Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in kendisine büyük destek verdiğini söyleyen Zeybek, Çiller'le yaptığı görüşmede Cindoruk konusunun da gündeme geldiğini dile getirdi. DP'nin başına geçmesinden sonra Cindoruk'un kendisi için "Partinin ekseni kaydı" değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlatan Zeybek, "Ama Sayın Çiller, Cindoruk gibi düşünmüyor. Partinin asıl eksenine şimdi oturduğunu söyledi. Parti Cindoruk döneminde ekseninden kaymıştı. Cindoruk'un ekseni Balyoz Sanığı Çetin Doğan eksenidir. Ergenekon eksenidir. Kendisi Ergenekon'un avukatı, parti ise Ergenekon'un hukuk bürosuna dönüşmüştür. Bu eksen gerçek DP ekseni değildir." diye konuştu.