Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi 2 kız kardeş, başlarından geçenleri rehber öğretmenlerine anlatması ile ortaya çıkan cinsel istismar skandalı ile ilgili açılan davanın bir numaralı sanığı olan ve olayın ortaya çıkması ile emekliye ayrılan okul müdür yardımcısı F.K hakkında Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklama kararı verilmişti. Ancak, 19 ay geçmesine rağmen bulunamayan F.K, dün gece Batman ve Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak gerçekleştirdiği operasyonda yakalanarak Siirt'e getirildi.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, firari sanık F.K'nin dün gece Batman'da yakalandığını belirterek, yakalanması için 19 aydır ülkenin çeşitli illerindeki emniyet ekipleriyle koordineli bir bağlantı içerisinde oldukları belirtildi. Yoğun arama sonuç verdi. Batman'a gelip ev tuttuğunu ve yerleşmek üzere olduğu istihbaratını alan Emniyet Müdürlüğü, Batman polisi ile birlikte Kuzu'nun eve yerleşmek üzereyken yakalandığı belirtildi. Firari sanık geniş güvenlik önlemleri altında Siirt'te getirildi. Sağlık kontrolleri için Siirt Devlet hastanesine getirilen F.K, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkartıldı.

F.K'nin bir numaralı sanık olarak yargılandığı Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki cinsel istismar davasının 30 Kasım günü duruşması olduğu belirtildi. Bundan önceki duruşma ise 2 Kasım tarihinde yapılıştı. 10 sanığın hazır bulunduğu mahkemede, Adli Tıp Kurumu'nun kız kardeşler S.T. ve H.T. ile ilgili gelen 70 sayfalık raporları okundu. Adli Tıp raporlarının sonuç bölümünde, "istismarcı sayısının çokluğu ve istismar süresinin uzunluğu dikkate alındığında iki kardeşin ruhsal çözüntülerinin her istismardan sonra arttığı" belirtildi.

Nisan 2010 tarihinde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T.'nin, başlarından geçen olayları rehber öğretmene anlatmasıyla ortaya çıkan skandal üzerine 35 kişi gözaltına alındı. S.T. kız kardeşi H.T. ile G.E. ve Ş.Y.'ye cinsel istismarda bulunanlar arasında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin olduğu ortaya çıktı. Siirt Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan toplam 35 kişi sorgulandı, 15'i hakkında tutuklama kararı verildi. H.T.'nin anlatımları sonrası aranan okul müdür yardımcısı F.K, hakkında çıkan iddialardan sonra emekli oldu ve ortadan kayboldu. Dosyada sadece 10 sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Sanıklar için 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.