AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı 3. olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde İbrahim Üstün, yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongrede ayrıca, yeni yönetim kurulu üyeleri ile il delegeleri de belirlendi.
Kuşadası Belediyesi Düğün Salonu"nda gerçekleştirilen AK Parti Kuşadası ilçe Teşkilatı 3. olağan kongresine eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, AK Parti Giresin Milletvekili Nurettin Canikli, MYK üyesi ve eski milletvekili Semiha Öğüş, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, AK Parti Aydın il Başkanı İ.Hakkı Eser ve CHP Kuşadası İlçe Başkanı M.Esat Altungün"ün yanı sıra çok sayıda davetli ve partili katıldı.
Yoğun ilgi gören AK Parti Kuşadası ilçe Teşkilatı Kongresi, saygı duruşu ve istiklal Marşı"nın okunmasının ardından kongre başkanlık divan seçimi ile başladı. AK Parti Aydın Milletvekilleri Koç, Erdem ve Ertürk"ten sonra bir konuşma yapan AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı İbrahim Üstün, kendisine 3. kez destek veren delegelere teşekkür ederek, genel seçimlerdeki başarılarını yerel seçimlerde de tekrarlayacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimlerde İbrahim Üstün, 3. kez AK Parti Kuşadası ilçe başkanlığına seçildi. Toplam 427 delegeden 370"inin hazır bulunduğu AK Parti 3. olağan kongresinde 225 delege sandığa gitti. İbrahim Üstün 225 oy alırken, 19 oy da geçersiz çıktı. Kongre sonunda İbrahim Üstün başkanlığındaki AK Parti Kuşadası ilçe Teşkilatının 24 kişilik yeni yönetim kurulu üyeleri de şu isimlerden oluştu: “Azmi Tabak, Ali Rıza Efe, Hasibe Elmasdaş, Erdoğan Toz, Serkan Süzgeç, Osman Çoban, Ahmet Nihat Özel, Dilek Boğa, Arif Kaya, Abdurrahim Demir, Özkan Yavaşer, Yusuf Onay, İzzettin Yabasun, Ayla Ercüment, Mustafa Ak, Himmet Sevil, Adem Yazıcı, Ahmet Yeşilyurt, Ali Karalı, Kaşif Oral, Yasin Çınar, Adem Kara, Seyithan Çiftçi ve Ayhan Taylan”