WOW Hotel'de gerçekleştirilen ve iki gün süren, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig hakemlerinin katıldığı seminerde kapanış konuşmasını yapan Namoğlu, kamuoyunda haklı bir güven kazandıklarını belirterek, hakemlerin önceden olduğu gibi görevlerinde eşit ve adil yönetimler sergileyeceğinden emin olduklarını belirtti.
 
İnsani hataların hoşgörü ile karşılandığına inançlarının tam olduğunu kaydeden Namoğlu, ''Kurumumuzun yarattığı güvenilirlik UEFA Hakem Komitesi tarafından takdir görmüş, sezon henüz başlamadığı halde FIFA hakemlerimizi sayısal ve niteliği yüksek maçlarda görevlendirmiştir'' dedi.
 
Hakemlerden yaşanan olayları gözeterek, gerek hakemlik görevlerine gerekse sosyal yaşamlarına özen göstermesini isteyen Namoğlu, ''Artık lige hakem takımı olarak hazırız'' ifadesini kullandı.
 
MHK'nin hassasiyetle duracağı konuları hatırlatmak istediğini anlatan Yusuf Namoğlu, özetle şunları kaydetti:
 
''Köşe vuruşları ve serbest vuruşların öncesinde kolların ellerin aykırı kullanımı sonucu ceza alanı içinde kargaşa ortamına yapılan ihlallere özen gösterip yaptırım uygulayın. Hakem kararlarına karşı üzerinize yürüme el kol ile yapılan protestolara izin vermeyin. Bariz gol şansı kapsamında değerlendirilen konulara ve ceza alanındaki frikiklerde 9,15'e dikkat edin. Hakemin etrafını sararak tepki gösterenlere disiplin cezasını uygulayınız. Fiziki teması abartarak sizi yanıltmaya yönelen teşebbüsleri cezalandırın. Elle oynama ihlallerinde disiplin cezalarını veriniz. Oyuncuların sağlığını ve güvenliğini koruyun. Sıfır toleransa mutlaka kart uygulayın. FIFA ve UEFA sporcu sağlığına özen göstermektedir.''
 
Futbolcuların bilerek kart gördüğü durumlarla ilgili konuyu hakemlere talimat olarak aktaracaklarını belirten MHK Başkanı Namoğlu, ''Bunun önünü kesmemiz lazım. Bunun yolu da raporla ceza almasını sağlamaktan geçmektedir'' dedi.
 
UEFA'nın uyguladığı teknik ve diğer konulara uyarak, Avrupa ile Türkiye bütünleşmesini sağlamaya çalışacaklarını kaydeden Namoğlu, bu sezon hafta arası da maç oynanacağını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:
 
''Bu maçlara hepimiz hazır olmalıyız. Başta kondisyon ve mental olarak hazır olmanız gerekir. Hazır olduğunuza da inanıyorum. Gerek kondisyon, gerek diğer yönleriyle yaz tatilinizi iyi geçirdiğinizi gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum. Son aylarda yaşanan olaylardan dolayı bir hakem arkadaşınızın orada görünmemesi, hakem camiasının bütün dünyada onurunu kabartan bir durum. Sizlere güveniyoruz, sizler adil ve dürüst insanlarsınız. Sahada her iki takıma eşit kararlar verecek, her iki takım tarafından takdir edileceksiniz. Dünyanın en iyi hakemi de hata yapmıştır. Önemli olan insan olarak hata yaptığımızı herkes kabul etsin.''