Mısırlı emlak kralı ve milletvekili Hişam Talat Mustafa, eski sevgilisi olan Lübnanlı şarkıcı Suzan Temim'i öldürttüğü iddiasıyla yargılandığı davada idama mahkum edildi

Arap dünyasında büyük yankı uyandıran Suzan Temim'in öldürülmesine ilişkin davada şok edici bir karar çıktı. Mısır emlak kralı Hişam Talat Mustafa, geçen yıl Temmuz ayında Lübnanlı pop şarkıcısı Tamim'i eski Mısır güvenlik görevlisi Muhsin el-Sukkari'ye öldürtmekten idama mahkum edildi. Kahire'de dün görülen davada, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal'e yakınlığıyla bilinen Mustafa, Temim'i öldürtmekten suçlu bulundu. Karar, Mısır'da elit tabakadan bir kişinin kanunların üstünde görülmesi nedeniyle şaşırtıcı bir karar olarak yorumlandı. Mustafa'nın dava dolayısıyla milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

TETİKÇİYE DE AYNI CEZA

Mustafa'nın Temim'i Dubai'de öldürmesi için 2 milyon dolar verdiği el- Sukkeri de ölüm cezası aldı. Mahkumların cezaları asılma şeklinde infaz edilecek. İdam kararları onay için Mısır müftüsüne gidecek. Mahkumların kararı temyize götürme hakları var.