1955 Nazilli doğumlu olan Yaşar Bandırma 5 Eylül ilköğretim okulunu bitirdikten sonra Atatürk Ortaokulu’na kaydını yaptırdı.Ancak maddi imkansızlıklar sonucu orta okulu bitiremeyen Bandırma çalışmak ve ailesinin bütçesine katkıda bulunmak zorunda kaldığından Nazilli Belediyesinde çeşitli kadrolarda çalıştı.Evli ve 2 çocuk babası olan Yaşar Bandırma en son 12 Haziran 2011 seçimlerinde DSP’den Van Milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı.
“NAZİLLİ SEVDALISIYIM”
Belediye başkan adaylığını açıklayan Yaşar Bandırma, “Nazilli’de hemen hemen her gün trafik kazalarına rastlıyoruz. Trafik çok yoğun. Oto garı şehir dışına aldığımız taktirde bir nebze olsun trafik rahatlar. Birde Nazilli’nin dışından bir çevre yolu yapılması lazım. Böylece güzel ve şirin Nazilli’miz daha rahat bir nefes alır. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan aynı zamanda Uzun Yaşamın başkenti konumunda olan Nazilli’mizde temizlik işlerine daha çok önem verip bütün cadde ve sokakları tertemiz yaparak her gün tüm mahallelerden çöp kamyonlarıyla çöplerin toplanmasını, yaz aylarında yapacağımız etkili bir ilaçlama sistemiyle de sivrisinek sorununa kesin bir çözüm bulacağım. Tüm bu yapılacak işler zor değil benim ekibimle birlikte bu sorunların altından kalkarız” dedi.
NAZİLLİ’NİN İL OLMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK
“Şu an hem nüfus hem de yerleşim alanı bakımından 41 ilden daha büyük olan Nazilli’mize 1970 li yıllardan bu güne kadar bir çok hükümetler ve siyasiler ‘Nazilli il olacaktır’ sözü vermesine rağmen bir türlü bu söz yerine getirilememiştir” diyen Yaşar Bandırma ; “Ben Nazilli Belediye Başkanı olduğum taktirde Nazilli’nin il olması için ne gerekiyorsa yapacağım. Gerekirse bir belediye başkanı olarak Ankara’da İç işleri ve Başbakanlık önünde sabahlayacağım. Tüm siyasi partilerle diyaloglarım olacak onların fikirlerine de saygı duyarak hepsini dinleyeceğim” diye konuştu.
Ulaşılabilen bir başkan olacağını iddia eden Bandırma, şunları söyledi: “Başkan seçildiğimde tüm Nazilli’ li vatandaşlarım da telefonlarımın numarası olacak ve bu numaralar 24 saat açık olacak. Belediye başkanlığımın kapısı da olmayacak ve her isteyen vatandaşım benimle çok kolay şekilde görüşebilecek. Bu iş burada bitmedi daha birçok plan ve projelerim var. Önümüzdeki günlerde onları da tek tek açıklayacağım”