Söke Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Tarım Sigortaları (TARSİM) Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıya Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek başta olmak üzere TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi yöneticileri, il ve ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
Konuşmacı Tarım Sigortaları (TARSİM) Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım; 1 Ocak 2010'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınan riskler, ürünler ve Bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve ayrıntıları ile ilgili bilgiler verdi. Yapılan açıklamalarda tarım sigortalarının önemi vurgulanırken, özellikle bölge çiftçisinin bu günlerde maruz kaldığı taşkınlar dolayısıyla kapsam içine alınan tarım sigortalarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığı belirtildi. Üreticiler bir kez daha tarım sigortaları konusunda duyarlı olmaya davet edildi.
Özellikle sel ve taşkınların tarım sigortaları kapsamına alınmış olması; şu günlerde taşkın suları ile mücadele eden Söke ve Aydın Ovalarında tarım yapan üreticiler için daha büyük önem taşıyor. -iha