Bilindiği gibi; Uzun süredir TARİŞ"in içinde bulunduğu sıkıntılar dile getirilirken; Söke üretici temsilcisi kuruluşlar tarafından içinde bulunulan durumun önemi üreticilere çeşitli açıklamalarla anlatılıyordu.
TARİŞ Söke Tesislerinde gerçekleşen toplantıya TARİŞ Söke Pamuk Kooperatif Yöneticileri, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek ve Meclis Başkanı Mustafa Karababa, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulusi Tanman"da katıldı.
Eylem yapmaya hazır olduklarını belirten üreticilerin ortak görüşü İzmir"de bulunan TARİŞ Pamuk Birliği"ne giderek, Birlik yöneticilerinden TARİŞ"in içinde bulunduğu durumun cevaplarını almak isteği oldu. Toplantıdan çıkan ortak karar ile üreticiler ve üretici kuruluşların temsilcileri 24 Haziran tarihinde daha fazla kalabalık ile toplanarak otobüslerle İzmir"de bulunan Pamuk Birliği"ne gitme kararı aldı.
Bu güne kadar TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği"nden gelen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı Sökeli üreticilere karşı yalancı duruma düştüklerini belirten TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert; Birlik yüzünden üretici ortaklara karşı düştükleri durumdan dolayı üzüldüğünü söyledi.
TARİŞ Söke Birlik Delegesi Mehmet Beliğ Azbazdar da; Birlik yönetiminin kesinlikle değişmesi gerektiğini ve mevcut TARİŞ Birlik yönetimin siyasi, bürokratik ve işletmecilik anlamında itibarının kalmadığını dile getirdi. Azbazdar; “İşçilerin parası ödenemiyor. Güneşin altında üretim yapan ve Kooperatifine sahip çıkarak pamuğunu TARİŞ"e getiren üreticilerin alacakları ödenemiyor. TARİŞ borç içinde bırakıldı. İplik fabrikası, yağ kombinası zararına çalıştırılıyor” dedi. TARİŞ"in borçlarına karşılık elinde gayrimenkullerinin olduğunun konuşulduğunu belirten Azbazdar; “Bugün yağ kombinası ve iplik fabrikasına banka ipotek koymuş. Yani artık bizim değil, bankanın olmuş. Borçlar ile gayrimenkullerin ederi aynı duruma gelmiş durumda” dedi.
TARİŞ Pamuk Birliği yöneticilerinin Sökeli üreticilerin karşısına çıkmaktan korktuklarını dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek ise; “Lorkak insandan yönetici olmaz. Söke Ziraat Odası olarak üreticilerimizin yanındayız ve yapılacak her türlü eyleme hazırız” şeklinde konuştu.
Üreticilerin İzmir"e giderek eylem yapma talebine Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Dr. Hulusi Tanman"dan da tam destek gelirken; Sökeli üreticilerin daha fazla kişi ile önümüzdeki hafta toplanmasını istedi. Tanman, Birlik yönetimine yeni yüzlerin gelmesinin gerekli hale geldiğini belirterek; “TARİŞ Pamuk Birliği kaybettiği itibarını yeniden kazanmak zorundadır” diye konuştu.