John Deere"nin ürettiği iki sıralı pamuk toplama makineleri dünyada ilk kez Söke Ovası"nda boy gösterecek. Son yıllarda pamuk toplama konusunda çığır açan hasat makineleri Jhon Deere"nin yeni üretimi iki sıralı pamuk hasat makinesi ile ekipmana dönüştü.
80 beygir gücünde her traktöre monte edilebilen iki sıralı pamuk toplama ekipmanı dünyada ilk kez Söke Ovası"nda boy gösterecek. Türkiye genelinde bu yıl 62 adet, Ege Bölgesi"nde ise 15 adet satışı yapılması planlanan Jhon Deere iki sıralı pamuk toplama ekipmanının 10 adet satışı Söke"de bulunan Jhon Deere Aydın Bayii Ortrak Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl Söke Ovası"nda pamuk hasadını iki sıralı ekipmanlar ile gerçekleştirecek üreticiler Mehmet Şirin, Atburgazı Belde Belediye Başkanı Ahmet Muslu, Tariş Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu kinci Başkanı Cemal Yılmaz, Murat Kuru, Şükrü Kocabaş ve Ahmet Yarin"e makineleri törenle teslim edildi.
Günde 40 dekar pamuk toplayabilen ovanın küçük devi Jhon Deere iki sıralı pamuk toplama ekipmanı ile üretici vergiye tabi olma ve operatörlük belgesi zorunluluğundan kurtuluyor. İki sıra aralığını 60 santimetreye düşüren 3.5 ton ağrılığındaki iki sıralı pamuk hasat ekipmanın sepet kapasitesinin ise bin 250 kg. olduğu bildirildi.
Önümüzdeki yıl Jhon Deere pamuk hasat ekipmanının Türkiye genelinde 500 adet civarında satışının yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Jhon Deere Aydın Bölge Bayii Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Aygün; “Jhon Deere"nin Türk çiftçisine verdiği değeri anlamak için bu makineyi görmek yeterli. Pamuk toplama ekipmanı ile üretici prosedürlerden kurtuluyor, mazot tüketimi yarı yarıya düşüyor. İki sıralı pamuk toplama ekipmanı bir mibzer gibi her üreticinin kapısının önünde bulunacak bir tarım aleti oldu” şeklinde konuştu.