Son 2 yıldır yaşanan olumsuzluklar nedeniyle üründe büyük bir rekolte kaybına uğrayan Sökeli pamuk üreticileri; bu yıl hem yüksek bir rekolte hem de iyi bir fiyat bekliyor.

Pamukta hasat döneminin hayırlı olmasını dileyen Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, olumsuz hava şartları nedeniyle son iki yıldır pamuk rekoltesinde büyük bir zarara uğrayan üreticilerin tüm umudunu bu yıla bağladığını hatırlattı. Örnek, “Hasat başladı, inşallah iyi bir fiyatla üreticilerimizin bu yıl yüzü güler. Çünkü son iki yıldır olumsuz hava şartlarından dolayı büyük rekolte kaybı yaşanıyordu. Söke ovasında üreticimiz Erol Körpe'ye ait arazide ilk makineli hasat yapıldı. Dönümde 450 kilo pamuk elde edilmesi sevindirici. Çukurova'da pamuk hasadı başladı ve o bölgede 80 ila 85 Kr arasında fiyat belirlendi. Ege ve özellikle Söke pamuğu çok kaliteli. Söke'de de pamuk hasadı yer yer başladı” dedi.

Bu yıl pamukta iyi bir fiyat beklentileri olduğunu işaret eden örnek, “Hükümetimiz 1 kilo pamuğa kiloda 42 Kr destekleme primi vereceğini açıklamıştı. TARİŞ Pamuk Birliği Başkanımız Mehmet Beliğ Azbazdar'dan da 1 TL"nin üzerinde fiyat bekliyoruz. TARİŞ'e getirilen sezonun ilk ürününe kiloda 2.5 TL sembolik bir fiyat belirleyen Sayın Azbazdar'ın alım fiyatında da yüksek bir fiyat açıklayacağına inanıyoruz” diye konuştu.