Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, borsada hasat sezonu ile birlikte düşen fiyatların kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Hasat sezonuna girilirken 15 gün öncesine kadar Borsada 2, 40 TL civarında seyreden pamuk fiyatlarının 2, 15 TL ile 2, 20 TL seviyelerine gerilediğini belirten Örnek, bu durumu tepkiyle ve endişe ile karşıladıklarını ifade etti. Borsa"da pamuk fiyatlarının düşmesinin yeni alım sezonunda pamuk alım fiyatlarını etkileyeceğini düşünen Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, pamuğun yeni sezonda hak ettiği değeri alamadığı takdirde Söke Ovası"nda önümüzdeki yıl pamuk ekiminin tehlikeye gireceğinin sinyallerini de verdi.

Ege Bölgesi pamuğunun yarısını üreten Söke Ovası"nda pamuk ekimini zora sokacak fiyatların açıklanmaması gerektiğini ve pamuk fiyatlarının en az 1 TL olarak açıklanması gerektiğine dikkat çeken Örnek; “Altın yumurtlayan tavuğu kesmesinler. 2007 ve 2008"de büyük olumsuzluklar yaşayan pamuk üreticisi bu yılda olumsuzluklarla karşılaşırsa Ege Pamuğu hayal olur. Borsa"da fiyatların 2.40-2.50 TL seviyelerine çıkmasını istiyoruz. Fiyatlarla özellikle hasat öncesi kimsenin oynamaya hakkı yok” dedi.
Açıklamasında tekstilcilere de seslenen Muhsin Örnek; “Tekstilciler düşük fiyatlardan pamuk almaya devam ederlerse, Dünyanın en kaliteli pamuğu Söke Ovası ve dolayısıyla Ege Pamuğunu göremeyecekler” diye konuştu.

TARİŞ"TEN UMUTLUYUZ

Geçmiş yıllardaki yönetimleri tarafından TARİŞ"in hoyratça yönetildiğine dikkat çeken Örnek; TARİŞ Beliğ Azbazdar Başkanlığı"nda toparlanma sürecine girdiğini söyledi. TARİŞ"ten elbette beklentilerinin olduğunu, TARİŞ"in piyasayı dengelemek üzere çok önemli bir yeri olduğunu belirten Muhsin Örnek; “TARİŞ"in kendisi ve üreticileri zora sokmayacak, en uygun fiyatı belirleyeceğinden kuşkumuz. TARİŞ"ten umutluyuz” şeklinde konuştu.