Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Bölgesi'nde mayıs ayında meydana gelen kuvvetli sağanakların, pamuk ekili arazilerde zarara yol açtığını belirtti. 
     Pamuk ekili arazilerde yağışlar nedeniyle çimlenerek yüzeye çıkan filizlerin su içinde kaldığını ve çürüdüğünü, çiftçilerin ekili arazilerini bozmak zorunda kaldıklarını anlatan Öztürk, iklim koşulları nedeniyle tarlasını bozmak zorunda kalan ya da henüz ekim yapmamış çiftçilerin pamuk üretimi şanslarını henüz yitirmediğini ifade etti. 
     Öztürk, pamuk üretimi yapmak isteyen çiftçilerin, bu günlerde erkenci tohum kullanarak pamuk üretimi yapabileceklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 
     ''Mayıs ortasında pamuk eken ve yağmur nedeniyle tarlası bozulan pamuk üreticilerimiz haziran ayının ilk haftasında erkenci tohumlardan ekebilirler. Yine aynı şekilde hiç ekim yapmamış üreticilerimiz de bu imkandan faydalanabilir. Şu anda tarlaya normal olarak ekilen tohumlar, 120, 130 günlük çeşitlerdir. 10-15 günlük bir gecikmenin verime çok ciddi olumsuz yansıyacağına inanmıyoruz. Çünkü havaların ısınmasıyla birlikte bu tohumlar kendisini çok çabuk toparlayacaktır.''