Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Aydın bölgesinde bu yıl zeytin rekoltesinin düşük olduğuna işaret ederek, “Bu nedenle ürününüze sahip çıkın, yıl zeytin üreticisin yılı olacak” dedi.

Aydın"da sofralık yeşil zeytin hasadının ilk gerçekleştiği bölgeler olan Karacasu ilçesi ile Kuyucak ilçesine bağlı Yamalak Beldesi"nde üreticiler hasat çalışmalarına başlarken; zeytinde bu yıl yok yılının yaşandığına işaret eden ziraat odaları rekoltede düşüş olduğuna işaret ederek, üreticilere zeytinlerini iyi değerlendirmesi tavsiyesinde bulundu. Zeytin fiyatlarının bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha yüksek bir seviyede olması beklenirken, üreticiler ilk alım fiyatlarından memnun kaldı.

Karacasu"nun özellikle kuzeyinde kalan bölgelerinde zeytin hasadının başladığını açıklayan Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, hasat edilen zeytinlerin erkenci sofralık yeşil zeytin olduğunu söyledi. Hasat edilen tüm zeytinlerin sofralık olarak değerlendirildiği belirten Sevinç, “Bölgemizde meydana gelen yağışlar nedeniyle incirde büyük zayiatlar oluştu. İncir üreticisinin en büyük sıkıntısı piyasaya erken girememek. Yani ilk yükleme tarihinin serbest bırakılmaması. Aslında piyasaya ne kadar çabuk girerseniz,kazancınız da o denli yüksek olur. Karacasu ve Kuyucak bölgesinde turfanda zeytin hasadı Eylül ayı ortalarında başlıyor. Sezonun ilk ürünü olduğu içinde büyük talep görüyor. Geçtiğimiz yıllarda ürününü değerinde satamayan üreticilere de buradan çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen ürününüze sahip çıkın ve hemen elinizden çıkarmayın. Bu yıl ürün az ve bu nedenle bu yıl üreticinin yılı. Gelen tüccarlarla pazarlık ederlerken avantajın kendilerinde olduğunu unutmasınlar” dedi.
Karacasu ve çevresinde modern tarım yöntemlerinin uygulandığına dikkat çeken Sevinç, damla sulama sisteminin son birkaç yıldır yaygınlaştığını ve ağaçların sürekli bakımdan geçirildiğini sözlerine ekledi.

Zeytinde yok yılı olması nedeniyle İncirliova, Germencik, Söke ve Didim gibi zeytin üretiminin çok olduğu bölgelerde rekolte düşüşü yaşandığına işaret eden zeytin üreticileri ise, Karacasu bölgesinde verim düzeyinin iyi olduğunu söylüyor. Karacasu ve çevresinde bu yıl zeytinden yüksek verim beklediklerini beyan eden üreticiler, geçen yıl kilosunu 70 Kr"a alıcı bulan yeşil zeytinin bu yıl çıkış fiyatının 1,3 TL olduğunu ve bu fiyatında kendilerini çok memnun ettiğini belirtiyor.