Söke Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantı Söke Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası ve Söke Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanlığı tarafından organize edildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert, TARİŞ Söke Müdürü Mehmet Karayel, Söke Tarımsal Üretim ve Hizmet İçi Yayım Merkezi Müdürü Nizamettin Opanoğlu, davetliler ve Sökeli üreticiler katıldı.
Pamuk hasadında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda Söke Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanı Mehmet Özel, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, CHP Söke İl Genel Meclis Üyesi ve Ziraat Mühendisi Orhan Korkmaz, Söke Tarımsal Üretim ve Hizmet İçi Yayım Merkezi"nden Ziraat Mühendisi Erkan Toy konuşmacı olarak yer aldı.
Toplantının açılışında konuşma yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “5-6 ay boyunca emek verdiğimiz pamuğun pazara en iyi şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Pamuğa logo alınması ve markalaşması için çalışmalarımızı da arttıracağız. Sadece pamuk değil, diğer tüm ürünleri kirletmeden pazara sunmak, ürünümüzü pazarda alnımız açık göğsümüzü gere gere satmak istiyoruz” dedi.
Söke"de iki haftadır görev yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, bu zaman zarfında Söke"yi tanıdığı kadarıyla Söke"de ekonominin tarıma dayalı olduğunu gördüğünü söyledi. Söke"nin tarım kenti ve en önemli ürününün pamuk olması nedeniyle gerçekleştirilen tüm tarımsal toplantıların önemli olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Söke"de birkaç yıldır pamukta beklenen fiyatın alınamaması, yaşanan sıkıntılar herkesçe malum. Söke"nin ekonomisinin düzelmesi için üretim, hasat ve pamuk fiyatının iyi olması gerekmektedir. Bunlar olursa Söke"de hareketlenme artacaktır. Söke"nin ekonomisi pamuk ekonomisine veya diğer bir deyişle pamuk ipliğine mi bağlı olmalı? Bunları önümüzdeki süreçte çeşitli ortamlarda konuşmamız gerekiyor. Ovayı en iyi ürün üretebilen, para edecek ürünleri seçerek üretim yapmalıyız. Bunlarda bilimsel ve teknik olarak araştırılmalıdır” diye konuştu.