Transfer sezonunun bitimine dakikalar kala 2 yıllık anlaşma imzalanan 25 yaşındaki sol kanat oyuncusunda yaşanan sorun camiada şok etkisi yarattı.

Transfer sezonunun bitimine dakikalar kala gece yarısı yeşil beyazlı renklere bağlanmış ve Bursaspor"un ilk ABD"li futbolcusu olmuştu Heath Gregory Pearce… 3 numaralı formasıyla dün basının karşısına çıkan 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı duyurulmuştu… Gece yarısı operasyonuyla Bursasporlu olan ABD"li futbolcuyla ilgili olarak dün akşam transferinin gerçekleşmediği açıklaması yapıldı.

UNUTKANLIĞIN BÖYLESİ
"Kamuoyunun bilgisine" başlığıyla kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Amerikalı futbolcu Heath Gregory Pearce"in transfer imzası, menajerinin Bursaspor menfaatlerine uygun olmayan ekstra taleplerde bulunması nedeniyle gecenin geç saatlerine kalmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu"nun FIFA ile olan elektronik sisteminin otomatik olarak kapanması nedeniyle futbolcu Pearce"ın transfer işlemleri yapılamamıştır. Bu nedenle futbolcunun kulübümüze transferi gerçekleşmemiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Edinilen bilgilere göre transfer sezonunun bitimine 1,5 saat kala Bursa"ya getirilen ABD"li sol kanat oyuncusu için menajeriyle yapılan görüşmeler uzun sürdü. Menajerin Amarika"daki vergileri de Bursaspor Kulübü"ne ödetmesiyle ilgili sorun güçlükle aşıldı. Daha sonra imzalanan sözleşme Futbol Federasyonu"na teslim edildi. Federasyon"dan transferin gerçekleştiğine dair okey geldikten sonra da Heath Gregory Pearce medyaya tanıtıldı. Ancak, aradan bir saat geçtikten sonra Federasyon"ndan FIFA"nın Türkiye Futbol Federasyonu ile arasındaki online lisans sayfasının kapanması nedeniyle işlemin tamamlanamadığı haberi geldi. Bunun üzarine yeşil beyazlı yönetim Futbol Federasyonu"nun Bursalı yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl ile irtibata geçti. Kızıl"ın girişimleri de fayda etmeyince ABD"li futbolcunun Bursaspor"a transferi 24 saat dolmadan yatmış oldu.

Amerikalı sol bek Pearce basın toplantısında, “Bursaspor Kulübü"nü ve Bursa"nın ismini duydum. Denize yakın olan bir şehir ve büyük kulüp olduğu için buraya geldim. Şehrin büyüklüğü, taraftarın coşkusu, denize ve İstanbul`a yakın olması beni heyecanlandırdı. Bursaspor"a geldiğim için çok mutluyum” demişti. / hürriyet