Adana'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan 11 çocuk babası 46 yaşındaki Tahir Alır, 6 yaşındaki kızı Sevim'i boğaz ağrısı şikayetiyle Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü.. 50 yaşındaki Doktor Ali A., 8 Haziran'da küçük kızın bademciklerini aldı ve 10 gün sonra kontrol için randevu verdi. Taburcu edildikten sonra eve götürülen küçük kız, yemekten ve içmekten kesildi, yutkunamaz hale geldi. Baba, kızını tekrar hastaneye götürdü.

'AĞABEYİ GÖRÜP ÇIKARTTI'
Doktor Ali A.'nın, "Enfeksiyon kapmıştır. Cuma günü gelin" demesi üzerine baba tekrar kızını eve götürdü. 15 Haziran'da, küçük kızın ağabeyi Serdar Alır, kardeşinin boğazında beyaz bir madde gördü. Ağabey, kardeşinin genzinden boğazına doğru sarkan yabancı maddeyi çıkardığında tampon olduğunu gördü. Bezi çıkarttığında Sevim rahat nefes almaya başladı. Tampon bezinin 2 santimetre eninde, bir metre uzunluğunda olduğu öne sürüldü.

Aile durumu doktora bildirdi. Ancak doktorun, "Böyle bir şey olamaz" demesi üzerine baba suç duyurusunda bulundu ve doktor hakkında dava açıldı. İddianamede, "Şüpheli doktorun ameliyat esnasında geniz bölgesine tampon konulan hastayı daha sıkı gözlem ve kontrol altında tutması gerekirken, görevinin gerektirdiği dikkat ve özeni göstermediği, takip, kontrol ve bilgilendirme hususunda görevini ihmal ettiği, böylece atılı suçu işlemiş olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Doktor hakkında 'görevi ihmal' suçundan Adana 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Doktor önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Baba Tahir Alır, "Eğer oğlum tamponu fark edip çıkarmasaydı, kızım ölmüş olabilirdi. Çünkü kızım, nefes alamıyor, bir şey yiyemiyordu. Nefessiz kalıyordu. Ölü gibi kucağımda yatıyordu. Şikâyetçiyiz" dedi.
sabah