Çukurca'daki saldırıda 12 askerin şehit olmasının ardından sanat dünyasının ünlü isimleri de tepkilerini Twitter ve Facebook sayfalarında dile getirdiler.

İşte saldırıya ünlülerden gelen ilk tepkiler:

Şahan Gökbakar: 8 ilk defa bu kadar kötü duyuluyor. Çok üzgünüm.

Itır Esen: Vurulduk ey halkım. Uyuttunuz bizi. Geniş çaplı operasyon başlamış? Bıktık bu cümleden. Karşımıza bunlarla çıkmayın. Deprem bile sizin kadar zarar vermedi.

Çiçek Dilligil: Bir yumru boğazıma geldi oturdu. 8 şehit dedirtmiyor. 3'e karşı 5, 5'e karşı 10... Sonra? Daha? Ben anlamıyorum! Bana ÇÖZÜM gerek! Bu ülke vatandaşı olarak, erkek çocuk annesi olarak, sönen ocakların acısını hisseden birisi olarak! ÇÖZÜM!

Şebnem Bozoklu: Yine yandı canımız. Tüm iktidar ve muhalefet liderlerini, milletvekillerini, bir odaya doldurup Barış Manço'dan 'Kazma' adlı şarkıyı dinlettirmek istiyorum.

Gülben Ergen: Lafta kalıyor her kahrolsun demeler, acılar haykırışlar değiştirilemedi bu kin! Değiştirilemedi yıllardır akan kanlar! Lanet olsun lanet!

Tuba Ünsal: 8 şehidimizi 8 gün sonra unutacağız. Çünkü daha önce unuttuk, iki kişiden biri olduk, tuttuk devlet yaptık.

Seda Sayan: Çok Üzgünüm. 8 aslanımızı yitirdik. Yüce Allah bu mübarek günde bunları yapanları cezalandırsın. Şehitlerimizin ailelerine sabır. Başımız sağolsun. Çok üzgünüm.

Mustafa Ceceli: Askerimize kurşun yine yine yine. Yazık!

Zeynep Dizdar: Gözümü açıyorum 8 şehit haberiyle uyanıyorum. Yeter artık bitirin artık şu terörü! Kahrolsun PKK!

Özge Uzun: Ne kadar zor büyüyor insan evladı. Nasıl emekle, nasıl sevgiyle. 8 eve daha ateş düştü. Allah'ım sabırlar versin. Bitsin artık bu acı. Yazıktır, günahtır bu memleketin evlatlarına. Daha geçen sene bu zamanlar referandum turlarında o dağlarda güle oynaya seyahat ediyorduk.

Pınar Altuğ Atacan: Yine mi! Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Reyhan Karaca: Çukurca'da yine 8 şehit. Elleriniz kırılsın.

Yavuz Seçkin: Omuzlarda gönderdiğimiz 8 kahraman askerimiz daha şehit olmuş. Şöyle yapıcaz böyle yapıcaz daha neyi bekliyorsunuz?

Hilal Cebeci: Şehit kardeşlerimizin Allah ailelerine sabır versin. Huzur içinde yatsınlar. Kötü insanların kalbine iyilik gelsin. Biz güçlü bir ülkeyiz.