MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, adam kaçırma, silah, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, tefecilik, zorla çek senet tahsilatı, darp, gasp gibi bir çok suça karıştıkları belirlenerek haklarında yakalama ve arama emri çıkartılan 55 kişiden 42'si, jandarmanın düzenlediği "Yelken Operasyonu"nda gözaltına alındı. C.S.'nin liderliğini yaptığı "Solmaz Çetesi"nin üyesi olduğu ileri sürülen zanlıların arasında, avukat, işadamı ve ünlü bir modacının da bulunduğu belirtildi. Operasyon kapsamında 13 de aranıyor.


Bodrum'da, aralarında turizmci, esnaf, devlet memuru, yat işletmecisi, kuyumcu ve işadamlarının bulunduğu 45 kişi, gayrimenkullerinin, paralarının ve değerli eşyalarının bir çete tarafından zorla ellerinden alındığını iddiasıyla, İlçe Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulundu. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri liderliğini inşaat malzemeleri satıcısı C.S.'nin yaptığı ileri sürülen bir çeteyi altı ay süreyle takibe aldı. Muğla İl Jandarma ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlıkları, bugün saat 05.00 sıralarında, 300 asker ve 80 aracın katılmıyla, "Solmaz Çetesi" üyelerine yönelik "Yelken" adı verilen bir operasyon düzenledi. Bodrum'un Turgutreis, Ortakent-Yahşi, Gümüşlük ve Konacık Beldeleri'nde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 80 ev, işyeri ve otele baskın düzenlendi. Tefecilik, zorla çek-senet tahsilatı, adam kaçırma, gasp, darp, silah, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi bir çok suça karıştıkları belirlenerek haklarında yakalama ve arama kararı çıkartılan 55 çete üyesinden 42'si yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, ev, işyeri, otomobilleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 9 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 demir çubuk, çok sayıda sopa, 1 sustalı bıçak, işkencede kullanıldığı belirlenen tel ve benzeri aletlerle, 150 senet, 100"ü aşkın çek ve bir miktar esrar ele geçirildi.

ÜNLÜLERİN MODACISI DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında bir bankanın Turgutreis Şubesi Müdür Yardımcısı N.Ö., Bodrum 4'ncü Noteri E.K., bir bankanın Marmaris Şubesi Müdürü A.T., bir çok ünlünün terziliğini yapan Yaşmak Modaevi'nin sahibi F.T.'nin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan N.Ö.'nün, çete liderinin yardımcısı olduğu ileri sürülen T.U.'nun sevgilisi olduğu öne sürüldü.

ÇETE LİDERİ İÇKİ MASASINDA YAKALANDI

Jandama ekipleri, çetenin lideri olduğu iddia edilen C.S.'yi de Turgutreis'in Akçaalan Mahallesi'ndeki villasında sabaha karşı arkadaşları ile birlikte alem yaparken, içki masasında yakaladı. C.S.'nin güvenlik kameralarıyla korunan villası ve 48 UJ 056 plakalı Mercedes otomobilinde yapılan aramada, sopa ve sustalı bıçak ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan C.S., villasından jandarmalar tarafından götürülürken, kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Ne çekiyorsunuz, artist miyim? Lüks yaşamıma bakmayın, hepsini çok çalışarak kazandım” dedi.

"HAYATIMI KARARTTILAR"

Mağdurlardan biri olan AKP Turgutreis eski Belde Başkanı ve Belediye Başkan Adayı olan restoran ve otel işletmecisi Alpay Sevim (38), çetenin iki yıl içerisinde 60 milyon YTL'lik mal varlığına el koyduğunu iddia etti. Sevim, çetenini ailesinin ve kendisinin yaşamını karartığını da belirterek, “Önce otelimi kiraladılar. Paramı ödemedikleri gibi, bir de beni borçlandırdılar. Banka kredisi aldım. Krediyi geri ödeyemeyince, 10 bin YTL borç verdiler. Ailemle tanışıp, eşimi ve çocuğumu kaçırdılar. Seslerini dinletip, boş çek ve senet imzalatıp, 40 villa ve iki otelime zorla el koydular. Eşim, korkudan 1.5 yaşındaki çocuğumu alarak, beni terk edip, Bodrum'dan ayrıldı. Psikolojik tedavi ile ayakta durabiliyorum. Sonunda, jandarmaya gitmek zorunda kaldım. Benim hayatımı karartanların başkalarına da zarar vermelerini istemedim. Bu nedenle şikayetçi oldum. Allah jandarmadan razı olsun” dedi.

Jandarma, operasyonun sürdüğünü, çete üyesi 13 kişinin daha yakalanmasına çalışıldığını belirterek, gözaltına alınan 42 kişinin Yalıkavak Jandarma Karakolu'ndaki sorgulamalarına devam edildiğini bildirdi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)